Charlie Hebdo yayın hayatına tekrar başlıyor

7 Ocak'ta Paris'te saldırıya uğrayan ve 4 karikatüristini kaybeden Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, yayın hayatına tekrar başlayacağını duyurdu.

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Gerard Biard, Fransız Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Bazı arkadaşlar dinlenmek istedi, bazı arkadaşlar ise hemen başlamak istedi. Bir orta yol bulduk ve bu çarşamba günü tekrar yanına başlamak istedik" dedi.

Charlie Hebdo dergisine yapılan kanlı saldırıda, aralarında derginin ünlü çizerlerinin de bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırı düzenleyen iki kardeş daha sonra polis operasyonunda ölü ele geçirilmişti.Charlie Hebdo dergisi saldırının ardından yeni sayısını 16 dilde 3 milyon adet basmıştı. Kapağında ise  ‘Luz’ imzalı karikatürde Muhammed peygamberin üzerinde bulunan yazıda 'Her şey bağışlandı', elinde tuttuğu yazılı kağıtta ise 'Ben de Charlie’yim (Je suis Charlie) mesajı bulunuyordu. Saldırının ardından tiraj sayısı 20 kat artarak 200 bin abonesi olan derginin, haftalık bayi satışı, abone gelirleri ve diğer yardımlarla, bu yıl 30 milyon avro gelir elde etmesi bekleniyor.