Berlin, Ankara'daki LGBTİ film festivali yasağına tepkili

Ankara'da Alman Büyükelçiliği'nin desteğiyle düzenlenmesi planlanan Alman LGBTİ Film Günleri'nin yasaklanmasına Berlin'den tepki geldi.

Almanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth, Ankara'da düzenlenmesi planlanan bir LGBTİ (Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) film festivalinin yasaklanmasını eleştirdi.

Roth, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Sanatın özgürlüğü ve azınlık hakları dokunulmazdır" ifadesini kulladı ve Alman büyükelçiliği çalışanlarının da karara tepkisini bayrak açarak verdiğini belirtti.

DW Türkçe'nin haberine göre, etkinliğin organizatörlerinden Pembe Hayat KuirFest, festivalin sosyal medyada hedef alındığını belirterek şu açıklamada bulundu:

"Bu gösterimlerin provokatif olabileceğini veya terör gruplarının hedef alabileceğini düşünmek, bizim varlığımızı tehdit olarak gören ve bize karşı nefret söylemi kullanan bu insanları ve kurumları meşrulaştırır." "Koruma" bahanesiyle anayasal haklarından mahrum bırakıldıklarını belirten Pembe Hayat KuirFest, "Valiliğin görevi yürüyüşleri ya da etkinlikleri yasaklamak değil, onların güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktır" ifadesini kullandı.