Bedri Baykam'dan TÜYAP'taki sansüre protesto

Bedri Baykam'dan TÜYAP'ta düzenlenen 'Müdahale Var mı?' sergisine yönelik sansür girişimine protesto geldi. Baykam Comtemporary'de bazı eserlerin üzerini siyah bezle kapattı.

Radikal'de yer alan habere göre, TÜYAP Kitap Fuarı'na paralel olarak devam eden İstanbul Sanat Fuarı'nda devam eden 'Müdahale Var mı?' sergisinde yer alan Başbakan Erdoğan tablosuna yönelik 'sansür' girişimini protesto eden Bedri Baykam eserlerin üzerini siyah bez ile kapattı.

Artist2013 kapsamında Gezi direnişinden ilhamla düzenlenen ‘Müdahale Var mı?’ sergisinde yer alan ve Nova Kozmikova adını kullanan bir sanatçının eseri, Başbakan Erdoğan ’ın ‘kişilik haklarına saygısızlık’ şikayeti üzerine cuma günü kaldırılmıştı. Serginin küratörü Ali Şimşek ile fuar yöneticisinin karakola çağrılarak ifadelerinin alınmıştı. Kozmikova’nın tablosu Başbakan Erdoğan’ı gözleri, ağzı, burnu ve kulaklarından petrol sızarken gösteriyor. Bunun üzerine serginin adı 'Kesin Bilgi: Müdahale Var' olarak değiştirilmiş ve bazı eserleri üzeri siyah bezle kapatılmıştı.