'Aşk'tan sonra tiyatroya da yasak

"Duygusal ilişki yaşadıkları" gerekçesiyle 28 öğrencinin kaydını silen Pi Dershaneleri yönetimi, bu uygulamaları "tiye alınınca" soluğu adliyede aldı. Konuyu skeç haline getiren Yılmaz Erdoğan ve ekibi hakkında suç duyurusunda bulunan Pi Dershaneleri yönetimi, ticari itibarlarının zedelendiğini iddia etti.

Kayıt sırasında velilerle yapılan sözleşme çerçevesinde "dershane sınırları içerisinde öğrenciler arası duygusal ilişki"yi dershaneden atılma sebebi sayan, "sözleşmeye uymayan" 28 öğrenciyi kapı önüne koyduğu haberi basına yansıyan Pi Dershaneleri, şimdi de tiyatrocularla uğraşıyor. Ankara merkezli dershanenin yönetimi, basına yansıyan bu konuyu skeç yapan Yılmaz Erdoğan ve "Çok Güzel Hareketler Bunlar" programı oyuncuları hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kendilerinden bahsedildiğini anlamışlar
Sanatçı Yılmaz Erdoğan'ın "Çok Güzel Hareketler Bunlar" isimli programında sahnelenen skeçte, "dershanenin ticari itibarının zedelendiği, dershanenin tüzel kişiliğinin kamuoyunda küçük düşürüldüğü" vurgulanan suç duyurusu dilekçesinde, "Yılmaz Erdoğan ve ekibi, Pi Dershaneleri ima edilerek yaptıkları skeçte, öğrenci velisi ile şartları görüştükten sonra, öğrencinin karşısına çok kısa etekli ve dekolte giyimli bir kız çıkartılarak, öğrencinin duygusal elektriklenmesi görünümü verip, öğrenci velisine çok gayri medeni ve gerçeğe uymayan bir şekilde, 'aha... İşte çocuğunuz şimdiden kuralı bozdu. Beşe kadar sayıyorum. Eğer normale dönmezse kaydını siliyorum ve paranız da yanıyor' dedikten sonra, beşe kadar sayması akabinde öğrencinin kaydının silindiğini ve verilen kayıt parasının da yandığı canlı yayında ifade etmişlerdir. Skeç bitiminde yorum yapan Yılmaz Erdoğan ise konuyu ve uygulamayı saptırarak, 'aşka karşı çıkan dershane yöneticilerine aslında ders vermek gerekir. Bu skeç kötü dershaneyi anlatıyor' şeklinde yorum yapmıştır" denildi.

Yılmaz Erdoğan ile ekibinin, bu davranış ve sözleriyle Pi Dershaneleri'ni ve yöneticilerini kötüleyerek kamuoyunun gözünde küçük düşürdüğü öne sürülen suç duyurusunda, "Pi Dershaneleri'nin ticari itibarını zedeleyen bu davranış ve sözlerin yayın yolu ile yapılması da göz önüne alınarak, Yılmaz Erdoğan ve skeci oynayan oyuncular hakkında soruşturma başlatılması ve ilgili ceza hükümleri gereğince cezalandırılmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Tüm mesele "vicdan"mış!
Pi Dershaneleri'nde yaşanan bu uygulama geçtiğimiz Nisan ayında ortaya çıkmış, dershane yetkililerinin haberlerde yer verilen ifadelerinden, dershanenin bu uygulamayı, alanda faaliyet gösteren diğer dershanelerle rekabette artı puan olarak kullanmaya çalıştığı izlenimi edinilmişti. Pi Dershaneleri Genel Müdürü Tülay Sorgunlu'nun konuya ilişkin yaklaşımı, "burası eğitimde bilgi artırma yeridir, pastane veya kafe değil" şeklinde idi.

Müdür Sorgunlu, öğrenci kayıt sözleşmesinde "öğrenciler arası duygusal ilişki yaşanmasının dershaneden atılma sebebi sayılması" ile ilgili olarak velilerden hiçbir olumsuz tepki almadıklarını, hatta, 2009-2010 eğitim döneminde, "bu sebeplerden ötürü" çeşitli şubelerden kaydı silinen 28 öğrencinin birçoğunun ailelerinin kendilerine teşekkür ettiğini öne sürmüştü. Sorgunlu, "ayrıca çeşitli nedenlerle sık sık derslere girmeyen öğrencilerimizin durumunu da birkaç kez ailelerine bildirdikten sonra derslere girmemeyi sürdürmeye devam etmeleri halinde kayıtlarını derhal silmekteyiz. Aileler çocuklarını teslim ederken, onlara en iyi eğitimin verileceğine güvenerek bize emanet etmektedirler. Para alıyoruz diye bu güven duygusunu istismar etmek vicdansızlık olur" demişti.

(soL-Haber Merkezi)