Aptülika'nın karikatür sergisi Ankara'da: Sait Faik'ten Kafka'ya...

Karikatürist Aptülika, edebiyatçı portrelerini 1 Kasım-24 Kasım tarihleri arasında Ankara’da Çankaya Belediyesinin Zülfü Livaneli Kültür Merkezi salonunda sergileyecek.

Haber Merkezi

Aptülika, edebiyatçı portrelerini 1 Kasım- 24 Kasım tarihleri arasında Ankara’da Çankaya Belediyesinin Zülfü Livaneli Kültür Merkezi salonunda sergileyecek.

Aptülika'nın edebiyatçı portreleri karikatür ve mizahi çizim hazinesi: Sait Faik, Stephen Zweig, Oğuz Atay, Julio Cortazar, Oktay Rıfat, Williams'ın Saroyan, Ahmet Ümit, Henrik Ibsen, Jose Saramago, Orhan Pamuk, Panait Israti, Ernest Hemingway ve diğerleri...

Aptülika, okuduğu edebiyatçıların kendi dünyalarıyla ve çevreleriyle ilişkilerini çizgileriyle yorumluyor. "Sait Faik'ten Kafka'ya" sergisi, gülümseten ve düşündüren yüzün üzerinde çarpıcı portrelerle bir ay boyunca Ankara’ya konuk olacak.

Aptulika, "Eskiden dinlediğim rock gruplarının portrelerini ve çizimlerini yapardım. Son zamanlarda okuduğum kitapların yazarlarını çiziyorum. Sait Faik'ten Kafka'ya sergisi de bu karikatür ve illüstrasyonlardan oluşuyor" diyor.