'Annemin Şarkısı' Belçika'dan iki ödülle döndü

Erol Mintaş'ın ilk uzun metraj filmi "Annemin Şarkısı" (Klama Dayîka Min), Belçika'da düzenlenen 31. Mons International Love Film Festivali'nde iki ödül birden kazandı.

Öğretmen oğluyla yaşadığı İstanbul’dan bunalan ve köyüne dönmek isteyen Kürt bir annenin hikayesini anlatan Erol Mintaş’ın yönettiği "Annemin Şarkısı", 20–27 Şubat 2015 tarihleri arasında Belçika’da düzenlenen 31. Mons International Love Film Festivali’nde jüri özel ödülünün yanı sıra başrol oyuncusu Feyyaz Duman’a da en iyi erkek oyuncu ödülü kazandırdı. Böylece ‘Annemin Şarkısı’, bu festivaldeTürkiye ’den ödül almaya hak kazanan ilk film oldu.

Şu sıralar İstanbul Beyoğlu Cine Majestic sinemasında 14.00 seansında gösterilen "Annemin Şarkısı", 6 kıtaya yayılan 24 farklı film festivalinde gösterilmişti. Bugüne kadar 7 ulusal ve 6 uluslararası ödül kazandı. Dünya prömiyerinin yapıldığı 20. Saraybosna Film Festivali’nden en iyi film ve en iyi erkek oyuncu ödüllerini kazanan "Annemin Şarkısı", Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden en iyi ilk film dahil olmak üzere dört ve Malatya Film Festivali’nden de üç ödülle döndü. Film, Aralık ayında Fransa’da gerçekleştirilen 35. Nantes 3 Continents Film Festivali’nden de biri seyirci ödülü olmak üzere iki ödüle layık görülmüştü.

14 Kasım tarihinde Başka Sinema kapsamında Türkiye’de vizyona giren film, önümüzdeki aylarda Makedonya, Bosna & Hersek, Slovakya ve Arnavutluk’ta sinemaseverlerle buluşacak. "Annemin Şarkısı"nın DVD’sinin ise Türkiye’de Mart ayı içerisinde piyasaya çıkması planlanıyor.