Amy Winehouse'un hayatını anlatan belgesel 16 Ekim'de gösterime giriyor

Grammy ödüllü Amy Winehouse'un ölümünden 4 yıl sonra hayatını anlatan belgesel vizyonda. Belgesel, Türkiye'de 16 Ekim'de gösterime giriyor.

27 yaşındayken trajik bir biçimde hayatını sonlandıran Grammy ödüllü İngiliz şarkıcı Amy Winehouse’un hayatını anlatan belgesel "Amy", Türkiye’de 16 Ekim'de gösterime giriyor. 

Yönetmenliğini Asif Kapadia’nın üstlendiği belgesel, Winehouse’un çocukluğundan bir "dünya yıldızı" olduğu günlere uzanıyor ve onu ölüme götüren süreci merceğe alıyor.

Filmin yapımcıları belgeseli, “Bu filmin ana unsuru Amy ve onun yazdıklarının hikâyesi” diye tanıtıyor. Yönetmen Kapadia da, “İnsanlar, Amy’nin yazdığı şarkı sözlerinin ve kişiliğinin ne kadar önemli olduğunun farkında olmadı. Bu film AMY’nin, sevilmeyi isteyen bir kişinin hikâyesi” diye konuştu.

Amy, İngiltere tarihindeki tüm belgesel yapımlar içinde ilk haftasında en çok hasılat yapan ve dünya çapında da "ilk haftasında en çok hasılat yapan ikinci belgesel" ünvanını aldı. Belgesel, Winehouse’un şu zamana kadar görülmeyen çocukluk ve gençlik fotoğraflarını da içeriyor.