Altın Koza Film Festivali jüri başkanı Ümit Ünal oldu

Bu yıl 22.si düzenlenecek Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin jüri başkanlığını yönetmen ve senarist Ümit Ünal yapacak.

Her yıl Adana'da düzenlenen Altın Koza Film Festivali'nin bu sene 14-20 Eylül tarihleri arasında 22.si düzenlenecek. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından yapılan açıklamada “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”nda jüri başkanlığını senarist ve yönetmen Ümit Ünal’ın üstleneceği bildirildi. Başkan Sözlü; ‘14-20 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan Altın Koza Film Festivalinde bu yıl sinemamızın en başarılı yönetmen ve senaristlerinden biri olan Sayın Ümit Ünal’ın jüri başkanlığı görevini kabul etmesi bizleri çok memnun etmiştir’ dedi.

1985 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV bölümünü bitiren ve öğrencilik yıllarında çektiği kısa filmlerle birçok ödül kazanan Ümit Ünal, ilk uzun metraj senaryosunu Halit Refiğ’in yönettiği “Teyzem” (1986) için yazdı. 2002 yılında çektiği ilk filmi “9 (Dokuz)” ile ‘En İyi Film’ ödülü de dahil olmak üzere sayısız ödüller kazanan yönetmen, 2005 yılında 12. Altın Koza Film Festivali’nde kendisinin yazıp dört farklı yönetmenle çektiği “Anlat İstanbul” filmiyle ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Kurgu’ ödüllerini aldı. Ümit Ünal’ın yönettiği diğer başarılı yapımlar arasında 15.Altın Koza’ da ‘En İyi Senaryo’ ödülü kazandığı “Ara” (2007), 16. Altın Koza’ da ‘En İyi Sanat Yönetmeni’ ödülünü alan “Gölgesizler” (2008), “Kaptan Feza” (2009), 17. Altın Koza’da ‘En İyi Kurgu’ ödülünü kazanan “Ses” (2010) ve “Nar” (2011)  adlı filmler yer alıyor. Ünal, son projesi “Sofra Sırları” üzerine çalışıyor.