Adnan Özyalçıner "a dergisini" anlatıyor

TYS Yazar Mutfağı, yazar Adnan Özyalçıner'in katılımıyla, 23 Aralık Salı günü NHKM'de "a dergisi" ve "1950 kuşağı" üzerine bir söyleşi düzenliyor.

Kültür Sanat

Yazar Adnan Özyalçıner, İstanbul Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ndeki TYS Yazar Mutfağı'nda "a dergisi" ve “1950 Kuşağı” üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. 

"a dergisi", Adnan Özyalçıner, Ferit Öngören, Kemal Özer, Hilmi Yavuz, Onat Kutlar, Asım Bezirci, Edip Cansever, Konur Ertop, Demir Özlü, Erdal Öz, Doğan Hızlan, Ülkü Tamer, Ercüment Uçarı tarafından aralarında 10’ar lira toplamasıyla 1 Nisan 1956'da çıkartılmaya başlanır. 1950 kuşağı yazarlarının çoğu  “a dergisi” nde toplandığı için onlara “a dergisi kuşağı” denir.

Cüneyt Arkın ve Yılmaz Güney'in ilk öykülerinin yayımlandığı dergi, 27 Mayıs 1960'tan sonra yayınını durdurmuş, 1972 muhtırasının ardından "yeni 'a' dergisi" olarak tekrar yayımlanmaya başlamıştır. 27 sayı çıkan "yeni a" Deniz Gezmiş’ten söz eden bir yazıda suçun ve suçlunun övüldüğü söylenerek toplatılır ve kapatılır.

Trük Edebiyatının önemli bir tarihsel kesitini ve deneyimini konu alan bu önemli söyleşi 23 Aralık 2014 Salı günü saat: 17.00'de İstanbul NHKM'de gerçekleşecek.