Adanalı tiyatroseverlerden TÜSAK tepkisi

Türkiye Sanat Kurulu (TÜSAK) kanun tasarısı Adanalı tiyatroseverler tarafından protesto edildi.

Haber Merkezi

Adana Tiyatro Derneği'nin çağrısıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu önünde bir araya gelen tiyatroseverler AKP'nin TÜSAK yasasına tepki gösterdi ve bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Korkuya İnat, Özgür Sanata Evet'" başlığını taşıyan basın açıklamasından şu ifadeler dile getirildi:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan yeni bir sanat kurulu Türkiye Sanat Kurumu. Duyduğunuzda kulağa hoş gelebilir TÜRKİYE SANAT KURULU.Ancak incelediğimizde sanatı ve sanatçıyı yok etme üzerine oluşturulan son derece politize edilmiş bir kurul olduğunu görmekteyiz.

Bu kurulun üyelerini bakanın önerisi üzerine Bakanlar Kurulu seçecek.Sonrasında da bu kurulun tamamen bağımsız olacağı hiçbir etki altında kalmayacağı söyleniyor…Bunun ne kadar inandırıcı olacağını sizlere ve kamu oyuna bırakıyorum.

Satılan Akün ve Şinasi sahnelerinin yeni sahiplerinin buralarda neler yapacağı ya da ne amaçla kullandırılacağını merakla beklemekteyiz.

Buradan tüm sanat severlere sesleniyoruz:

Sesinizi sesimize ekleyin,kültür ve sanat yuvalarını yok edilmesine sanatın tutsaklaşmasına seyirci kalmayın. Bu az gelişmişlik tablosuna bizimle birlikte karşı çıkın."