Adana Arkeoloji Müzesi'nde tarihi eser katliamı

Adana Arkeoloji Müzesi'nde iki yıldır süren restorasyon çalışmalarından ötürü tarihi eserler güvenlik dışı kaldı. Müze bahçesinin duvarında "sergilenen" eserler etrafında tadilat kalıntıları bulunurken eksik parçası olan eserlerin altına da kaldırım taşları yerleştirildi.

Adana Arkeoloji Müzesi'nde Prehistorik, Hitit, Asur, Fenike, Frig, Helenistik, Roma ve Bizans döneminden Selçuklu ve Osmanlı'ya kadar pek çok tarihi eser üst üste istiflenmiş biçimde moloz yığınları arasına ve müze bahçesine terk edilmiş halde bırakıldı. Restorasyon çalışması yapılan ve güvenlik sistemi tamamlanmayan müzede eserler bahçe duvarına sıralanmış olarak "sergileniyor".

Eksik parçası olan eserlerin altına kaldırım taşı
Tadilat için kullanılan malzemelerin ve çöplerin eserler etrafında bulunduğu görülen müzede, eksik parçası olan eserlerin bir bölümünün altına da kaldırım taşlarının yerleştirilmiş olması hayli tepkilere neden oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tarihi eser denetimi, açılan müzeler üzerine duyduğu övüncün Adana Arkeoloji Müzesi'nde gerçekliğe büründüğü anlaşılıyor.

(soL - Haber Merkezi)