9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Adana'da başladı

Bu yıl "Her Yer Festival Her Yer Direniş" sloganıyla 9.'su düzenenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Adana'da başladı.

Adana

Seyhan Kültür Merkezi'nde yapılan açılışa DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy katılarak birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmalarda AKP hükümetinin gerici ve işçi düşmanı politikalarına tepki gösterilerken Ortadoğu'da direnen halkların mücadelesi de selamlandı.

Konuşmalardan sonra sanatçılar Mert Fırat ve Volkan Yosunlu sahneye çıkarak katılımcılarla kısa bir sohbet gerçekleştirdiler. 

Son olarak festivalin açılış filmi olan "Ekmek, Beton ve Güller" filminin gösteriminin yapıldığı açılışta Diren Akkapı Müzik Topluluğu da şarkılar ve türküleriyle yer aldı. 

Birçok sendika, dernek ve kurum temsilcisinin katıldığı gecede Komünist Parti temsilcileri yer aldı. 

ÜÇ GÜN BOYUNCA İŞÇİ FİLMLERİ GÖSTERİLECEK
Üç gün sürecek olan festival kapsamında 12 film ve belgesel Adanalı sinemaseverlerle buluşacak. Seyhan Kültür Merkezi ve Adana Merkez Halkevi'nde yapılacak gösterimlerde şu filmler yer alacak: İnat Hikayeleri, Gönüllü Eğitmenler, Metropolis, Eylü'ün Kadın Yüzleri, Mısır'da Cinsel Tacizle Mücadele, Pedallar ve Topuklar, Külkedisi Değiliz, Berfo Ana, İngiliz İşçi Sınıfının Durumu, Çünkü Ben Bu Parkı Seviyorum, Benim Çocuğum ve Küf.