14. !f İstanbul'un açılış filmi açıklandı

14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin açılış filmi belli oldu. Tim Burton’ın son filmi “Big Eyes" (İri Gözler), Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek.

Kültür Sanat

Amerikalı yönetmen Tim Burton'un yeni filmi "Big Eyes"ın (İri Gözler) Türkiye'deki ilk gösterimi 14. !f İstanbul Bağımsız Film Festivali'nde yapılacak. 

Sanat tarihinin en sansasyonel olaylarından birine odaklanan film, 50’li yıllarda iri gözlü çocuk tablolarıyla meşhur olan Margaret Keane’in, eserlerini ve yeteneğini sahiplenmeye çalışan eşi Walter

Keane’e karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor.

Geçtiğimiz hafta Amerika’da gösterime giren filmin, başrollerinde Amy Adams ve Christopher Waltz yer alıyor. Senaryosu Scott Alexander ve Larry Karaszewski tarafından yazılan "Big Eyes", eleştirmenler tarafından Tim Burton’ın “‘Ed Wood’dan sonraki en kişisel filmi” ve “‘Big Fish’ten beri yaptığı en iyi film” şeklinde değerlendirildi. 

14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 12-22 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul’da, 26 Şubat-1 Mart 2015 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek.