Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri dağıtıldı

Varlık Dergisi ve Yayınevi’nin her yıl düzenlediği Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’ne, şiir dalında Veysi Erdoğan, öykü dalında Burak Evren layık görüldü.

soL (HABER MERKEZİ) Kurucusu Yaşar Nabi Nayır anısına düzenlenen Gençlik Ödülleri'ne, Varlık dergisinin 75. yılı nedeniyle yoğun katılım gözlendi. Edebiyata yeni değerler kazandırma amacını güden yarışmaya, sadece 30 yaşın altındaki şair ve yazarlar katılabiliyor.

Öykü dalında seçici kurulu oluşturan Nursel Duruel, Feyza Hepçilingirler, Feridun Andaç, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Cemil Kavukçu'nun değerlendirmesinde Burak Evren ile Can Sertaç Saatçıoğlu'nun dosyaları öne çıktı. Aynı değerde bulduğu iki dosya arasında son bir değerlendirme daha yapan kurul, Burak Evren'in öyküsünü ödüle layık gördü ve kitaplaştırılması kararına vardı.

Şiir dalında ise, Metin Cengiz, K. İskender, Metin Celal, Haydar Ergülen ve Enver Ercan'dan oluşan seçici kurul yaptığı değerlendirme sonucu, ödülü oybirliğiyle Veysi Erdoğan'ın "Şimdi Terk Edin Çadırımı" adlı dosyasına verirken Mehmet Şah Erincik, Sezgin Öndersever, Nurullah Kuzu, S. Aylin Antmen ve Mehmet Ersoy'un dosyalarını 'dikkate değer' buldu.

Ödüller, Varlık Dergisi'nin kuruluş yıldönümü olan 15 Temmuz'da verilecek ve her iki dalda birinci olan dosyalar Varlık Yayınları tarafından kitaplaştırılacak.