Uykusuz’dan AKP’ye hızır cevap

Mizah dergisi Uykusuz, Erdoğan’lı karikatürü yüzünden İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri’nden veto yiyince okurlarına çözüm önerdi.

soL (HABER MERKEZİ) AKP karşıtı mesajlar içeren karikatürleriyle, ülkenin siyasal gündemine bakışını "gülümseyerek" anlatan mizah dergisi Uykusuz, konuyla ilgili olarak bu haftaki sayısında bir mesaj yayınladı. İDO büfelerinde satılmayan dergilerine ulaşmak için bilgi de veren dergi, tepkilerini göstermek isteyenlere gülümseten bir alternatif yol önerdi.

Mesajda, "geçen haftaki sayımızı İDO'ya ait deniz otobüsleri ve feribotlarda bulamamış olabilirsiniz. Çünkü söz konusu araçlardaki büfelerin işletmecisi olan Denizatı Şirketi'nin genel müdürü geçen sayımızın kapağında Tayip Erdoğanlı bir karikatür olması nedeniyle Uykusuz'u satmama kararı almış. Yazarımız VÖ'nün(Vedat Özdemiroğlu) televizyonda konu hakkında yaptığı açıklama ve dağıtım şirketi DPP'nin müdür beyle yaptığı görüşmeler sonucunda kendisi kararından vazgeçmiş ve dergimizi satmaya razı olmuş görünüyor. Yine de önümüzdeki haftalarda İDO araçlarında Uykusuz bulamayacak olursanız lütfen bizi arayınız" denildi.
Dergi mesajın sonunda, derginin İDO büfelerinde bulunamaması halinde, şikayet için elektronik posta adresi vererek "Veyahut Uykusuz'u dışarıdaki bir bayiden alıp dönüşte deniz otobüsünde çarşaf gibi aça aça okuyabilirsiniz" mesajıyla kendine has tepkisini ortaya koydu.