TFF Başkanı Doğan öldü

Tatil için gittiği Bodrum’da kalp krizi geçiren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın cenaze töreni, pazartesi günü İstanbul’da.

soL (HABER MERKEZİ) Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, tatil amacıyla gittiği Bodrum'da kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Torba Koyu'nda dün akşam saat 18.00'de Fatih Terim ile restoranda yemek yiyen Doğan, sonrasında, kaldığı Rixos Otel'e gelerek Türk hamamına girdi. 10 dakika sonra fenalaşarak hamamdan çıkan Doğan'a ilk müdahaleyi yine aynı otelde müşteri olarak kalan İsviçreli bir "acil müdahale doktoru" yaptı. Doktorun "hasta müdahaleye yanıt vermiyor" demesi üzerine, Doğan, ambulansla Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane Başhekimi Abdullah Servet'in verdiği bilgiye göre, yapılan 90 dakikalık müdahaleye hiçbir olumlu yanıt vermeyen Doğan'ın biyolojik ölümü gerçekleşti.

Haberin duyulmasının ardından, hastane, spor ve siyaset camiasının akınına uğradı.

Muhakkak olacaktı!
Özel uçakla Bodrum'a giden Başbakan Erdoğan, başsağlığı ziyareti sonrası basın mensuplarıyla yaptığı görüşmede, Doğan'ın kalp krizinde Avrupa Şampiyonası'ndaki heyecanın etkisi sorulduğunda, "bana göre bunların hepsi bir bahanedir. Muhakkak olacaktı o da oldu" yanıtını verdi.

THY'nin uçağıyla saat 02.00'de İstanbul'a getirilen Hasan Doğan'ın cenazesi, Pazartesi günü öğlen, Fatih Camisi'nden kaldırılacak.

Futbol Federasyonu'nun 14 Şubat'taki genel kurulunda başkanlığa getirilen Hasan Doğan, 1956 Kastamonu doğumluydu. 1981-1988 arası Koç Holding bünyesindeki Beldesan firmasında pazarlama koordinatörü olarak görev yapmış, 1988'de, kurucusu olduğu Ramsey'in genel müdürlüğünü üstlenmişti. Doğan'ın İstanbul Sanayi Odası Meclisi, Odalar ve Borsalar Birliği Sanayi Konseyi, Boks Federasyonu Yönetim Kurulu üyelikleri de bulunuyordu.

Futbol Federasyonu seçimlerinde, 231 delegenin 222'sinin oyunu alarak Futbol Federasyonu Başkanı seçilmesinde, yakın arkadaş oldukları bilinen Tayyip Erdoğan'ın aktif desteği de rol oynamıştı.