Sulukule’de yıkıma karşı futbol şöleni

Kentsel dönüşüm projesinin yıkım kararı aldığı Sulukule Mahallesi dayanışma için düzenlediği futbol turnuvasıyla direnmeye devam ediyor. Başıbüyük ve Gülsuyu Mahalleleri ve Mimar Sinan Üniversitesi’nin de katıldığı turnuvanın final maçı 29 Haziran’da oynanacak.

Kentsel dönüşüm projesinin yıkım kararı aldığı Sulukule Mahallesi, dayanışma için düzenlediği futbol turnuvasıyla direnmeye devam ediyor. Başıbüyük ve Gülsuyu Mahalleleri ve Mimar Sinan Üniversitesi'nin de katıldığı turnuvanın final maçı 29 Haziran'da oynanacak.

HABER MERKEZİ Kentsel dönüşüm projesiyle yerlerinden edilen Sulukuleliler, "moloz yığınları ortasında yaşamak zorunda bırakılsak da, mahallemizde hâlâ hayat var!" diyerek, dayanışma için futbol turnuvası düzenlediler. Başıbüyük ve Gülsuyu Mahalleleri ile Mimar Sinan Üniversitesi'nin de birer takımla katıldığı turnuvanın eleme maçları hafta sonunda tamamlandı. 22 Haziran'da yarı final karşılaşmalarının oynanacağı turnuvada, büyük final 29 Haziran'da.

Sulukule Platformu'nun düzenlediği Sulukule Dayanışma Futbol Turnuvası, kentsel dönüşüm adı altında rant uğruna yıkılan mahalleleri ve halkı bir araya getirmeyi amaçlıyor. Düzenlenen futbol turnuvasıyla birbirinin halinden anlamayı, dayanışmayı ve paylaşmayı kutlamak istediklerini belirten Platform üyeleri "mahallemizde hâlâ hayat var!" diyor.

Turnuva eleme maçları yapıldı
Vatan Caddesi'ndeki Vatan Spor Sahası'nda düzenlenen ve 14-15 Haziran tarihlerindeki eleme maçlarıyla başlayan Sulukule Dayanışma Futbol Turnuvası'na sekiz takım katıldı. Sulukule Mahallesi'nden Neslişah Spor, Çeşme Sokak, Müzisyenler, Sultan Spor, Sulukule Birlik Spor ve Sulukule Spor'un yanı sıra, benzer bir dönüşümle yıkıma açılan Başıbüyük ve Gülsuyu mahalleleri de turnuvada karma bir takımla yer aldı. Turnuvanın sekizinci takımı ise Mimar Sinan Üniversitesi. Eleme maçlarını kalabalık bir seyirci topluluğu izledi. Çevre mahallelerden, Başıbüyük ve Gülsuyu mahallelerinden gelenler Sulukulelilerle birlikte hem futbol karşılaşmalarını izlediler hem de dayanışma ve paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Hafta sonunda oynanan eleme turu maçlarında Sulukule Birlik Spor, Başıbüyük takımını Sulukule Spor, Mimar Sinan Üniversitesi takımını Müzisyenler, Çeşme Sokak takımını ve Neslişah Spor da Sultan Spor'u eleyerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Sulukule Spor Sulukule Birlik Spor ile Müzisyenler ise Neslişah Spor ile karşılaşacak. Turnuvanın yarı final karşılaşmaları 22 Haziran'da, final karşılaşması 29 Haziran'da saat 19.00'da oynanacak.