Stefanos Psaradakos İstanbul'da

Yunanistan'dan gitarı ve buzukisiyle konser vemek üzere İstanbul'a gelen Stefanos Psaradakos konseri yarın Maltepe NKE'NİN düzenlediği Gençlik Festivali kapsamında saat 19:00'da Beşçeşmeler Meydanı'nda gerçekleşecek.

soL (HABER MERKEZİ) Stefanos Psaradakos yarın Maltepe NKE'NİN düzenlediği Gençlik Festivali kapsamında saat 19:00'da Beşçeşmeler Meydanı'nda bir konser gerçekleştirecek. Nâzım ve Ritsos şiilerinin en önemli bestecilerinden M.Theodorakis'ten, Loizos'a ve güzel Yunan ezgilerine uzanan bu keyifli konseri Maltepe NKE'NİN düzenlediği Gençlik Festivali kapsamında saat 19:00'da Beşçeşmeler Meydanı'nda dinleyebilirsiniz.

Stefanos Psaradakos kimdir?
Atina'nin Nea Ioina semtinde doğan Stefanos Psaradakos aslen İzmirli. Müzik eğitimine 12 yaşında başladı. Trompet çalan Psaradaskos Jazz'ın ve Rock'ın birçok türünde çalışmalar yaptı. Giderek siyasileşmesi ve 1975 yılında Yunanistan Komünist Partisi'ne girmesi daha sonraki sanatsal tercihlerini de belirler hale geldi.

1983'te hala yönetmekte olduğu ve çok kısa sürede turunun en iyi örneği haline gelen Nea Ionia Orkestrasını kurdu.
Bugüne kadar Yunanistan genelinde1500'den fazla konser gerçekleştirdi ve neredeyse bütün büyük yorumcularla beraber çalıştı.
1985 sonrasında, bugün dünyanın birçok ülkesine yayılarak gelişen, hızlı bir sanatsal yolculuğa başladı.

Stefanos Psaradakos ve Nea Ionia Orkestrası bir çok uluslararası festivale katıldı. Moskova'da, SSCB'nin başka kentlerinde ve Kuzey Kore, Kuba, ABD, Özbekistan, Kıbrıs, Fransa, Finlandiya, Belçika, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Yugoslavya, Romanya, Bulgaristan gibi pek cok ülkede konserler verdi.

Psaradaskos, Orkestra üyesi olan kardeşi Lefteris Psaradakos'la birlikte 2004 NATO zirvesi karşıtı eylem çerçevesinde düzenlenen miting konserine ve 2006 yazında düzenlenen Nâzım Hikmet festivaline katıldı.

3 Albümü ve bir müzik belgeseli bulunan Psaradakos birçok tiyatro oyunun müziklerini besteledi. Yazı denemeleri de bulunan müzisyenin bir şiir kitabı yayınlandı ve yayın aşamasında olan üzere olan iki siyasi öyküsü bulunmaktadır.