Siz 'yemektesiniz' bize ne oluyor?

Son günlerin en ilgi çekici yarışma programlarından biri de Show Tv'de yayınlanan "Yemekteyiz" programı. Hafta içi beş gün boyunca ekranlara çıkan programda, birbirini tanımayan beş kişiden her biri diğerlerini akşam yemeğine davet ediyor ve böylece haftanın beş günü geçmiş oluyor.

soL (HABER MERKEZİ) Daha önce ABD, Fransa, Almanya, İngiltere, Macaristan, Danimarka ve Hırvatistan'da benzer formatta yayınlanan programın yüksek reytingler alması üzerine program Türkiye'de de Ekim ayından itibaren yayınlanmaya başlarken, son zamanların en 'gözde' yarışma programlarından biri olarak dikkat çekiyor.

Dedikodular havada uçuşuyor

Farklı yaş gruplarından ve mesleklerden gelen yarışmacıların yarışmadaki iddiası, "yemekleri en güzel kendisinin yaptığı" ve "misafirlerini en iyi kendisinin ağırladığı" olurken programda, diğer yarışmacıların gecenin ev sahibi yarışmacıya yerli-yersiz yüklenmesi, ev sahibi masadan bir an uzaklaştığında ortada dedikoduların uçuşması dikkat çekiyor. Yarışma sonunda kazanan yarışmacıya 10 bin YTL ödül verilirken yarışmanın puanlamasını her akşam yemeğinden sonra ev sahibi için diğer yarışmacılar yapıyor. Paunlamaya, "bol dedikodulu, karalamalı, amaçsız, izleyen kişi de bunlar oyun oynuyor dedirtecek" eleştiriler eşlik ederken, yarışmanın sonucunu son gün evinde diğer yarışmacıları misafir eden evsahibi duyuruyor.

"Yemekteyiz" adlı yarışma programı hafta içi beş gün yayınlanırken, akşam 16:00'dan sonra saat 22:00'ye kadar neredeyse Show Tv ekranını tamamen kaplıyor. Tekrar programıyla başlayan "Yemekteyiz" arada bir haber molası verip, sonrasında hemen kaldığı yerden programa devam ediyor. "Medya tava" internet sitesinin sunduğu oranlara göre programın reyting oranlarının İsrail'in Filistin'de katliam uyguladığı günlerde dahi izlenen ilk yüz program içersinde en üst sıralarda yer alması dikkat çekiyor.