Seda Sayan’dan patronluk dersi

En güvenilir ünlü olduğunu iddia eden şarkıcı Seda Sayan Zonguldak’taki konserinde işsizlere iş sözü verdi!

soL (HABER MERKEZİ) 10. Karaelmas Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında TIR parkı alanındaki konserinde şarkı aralarında konuşan Seda Sayan, adını vermediği ve Türkiye'nin en büyük araştırma şirketi olduğunu iddia ettiği firma tarafından yapılan araştırmada politikacıların ve patronların önüne geçerek halkın güvenilirliği konusunda ilk sırada yer aldığını söyledi. Bu övünçten kendine görev çıkaran Sayan, "madem biz en çok ona güveniyoruz, en çok onun ağzından çıkanlara güveniyoruz dediniz. Ben de Zonguldak'a şöyle bir müjdeyle geldim. sedasayanmarketing.com'a girdiğinizde herkese iş var, gelin. Allah'ın izniyle hiç merak etmeyin hepimiz çalışacağız. Bana inandınız, bana güvendiniz hiç merak etmeyin" şeklinde konuştu.

Politika yapmadığını söyleyen Seda Sayan, adı geçen anketin nasıl yapıldığı konusunda da "siz halkıma soruyorlar, iş dünyasından Sabancıların, Koçların ve aklınıza gelebilecek tüm en büyük holdinglerin yarıştığı, politika dünyasından, saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın, saygının en yücesine değer Başbakanımızın ve tüm politikacılarımızın, bildiğimiz tüm sanatçıların arasında, bakın bu bir isim yarışması değil, bu bir şarkı yarışması da değil. Ne soruyorlar size biliyor musunuz? Kimin ağzından çıkan söze inanıyorsunuz? Bunu soruyorlar" şeklinde açıkladı.

İş bulamıyorsan Seda ablana
Seda Sayan'ın bahsettiği internet sitesindeki iş imkanı, bir Japon firmasının güzellik ve bakım ürünlerinin ağ pazarlaması yöntemiyle satışını içeriyor. Ağ pazarlamasında asıl iş, ürünün satışından çok satış yapacak alt ekiplerin oluşturulması ve onların satışlarından kazanç elde edilmesi yöntemine dayanıyor. Ağ sistemiyle çalışan firmalar tanıtım ve istihdam gibi maliyetlerden kurtulduklarından ürün fiyatı üzerinden yüzde 70'e varan bir miktarı, oluşan zincirdeki kişilere kâr olarak dağıtabiliyor. İstihdam maliyeti demişken, ağ pazarlaması firmalarında satış yapan tüm bu "danışmanlar" firmaya bir alım-satım sözleşmesiyle bağlandıklarından, kayıtlı personel olamıyorlar, bu nedenle de sigorta güvencesi kapsamı dışında kalıyorlar. Seda Sayan, bu firmanın Türkiye satış yetkisini almış görünüyor. Bu da ona "kaynağın başında durma" şansını tanıyor. Sayan'ın bu proje tutarsa kazanacağı paranın bugüne kadar yaptığı işlerin toplamını aşacağı da konuşulanlar arasında.

Her derde deva, bacınız Seda
Seda Sayan, yıllardır yaptığı televizyon programlarıyla da "dertlere derman olan bacı" kimliğini ranta dönüştürmenin yolunu arıyor. Çaresizliklerden yararlanmanın yolunu keşfeden Sayan, özellikle sağlık sorunları bulunan insanları programına davet ederek onlara sponsor firmalarından "çözüm" buluyor. Sponsor firmalar sayesinde, çaresiz insanlar üzerinden elde ettiği kazançla lüks bir hayat yaşayan Sayan, yepyeni fikirleriyle patronluk konusunda ince dersler veriyor. Sayan son olarak eşiyle birlikte Akmerkez Rezidans'ta yaşarken, burayı beğenmediği için Astoria Rezidans'tan yeni bir ev aldı. Lüks kavramına yeni bir boyut da getiren Sayan, evine aldığı oturma grubu ve etrafı ABD'den getirtilen mücevherlerle süslü yatak için 150 bin dolar ödedi.