Sakıncalı Piyade'nin ilk durağı Denizli

“Sakıncalı Piyade”, Anadolu turnesine çıkıyor...

soL (HABER MERKEZİ) Oyun 27 Temmuz günü Denizli EGS PARK Kültür ve Kongre merkezinde saat 21.00'da, 29 Temmuz'da İzmir Karşıyaka Açık Hava Tiyatrosu'nda, 30 Temmuz'da Ali Ağa Açık Hava Sahnesi'nde, 31 Temmuz'da ise Burhaniye-Ören Anfi Tiyatro'da sahnelenecek. "Sakıncalı Piyade" beşinci oyununda 1 Ağustos'ta, Altınoluk Açık Hava Tiyatrosunda seyircisiyle buluşacak.

Oyunun AST (Ankara Sanat Tiyatrosu) tarafından 1993 yılındaki oynanışında, "Sakıncalı" rolünü oynayan Mehmet Ulay, hem aynı rolü oynayıp hem de oyunun yönetmenliğini üstleniyor. Recep Yener, Oğuz Tunç, Orhan Aydın, Mustafa Kıramtepe, Tamer Özceviz, Deniz Atam, Cansu Fırıncı ise oyunun diğer oyuncuları. Üç kuşak oyuncuların bir arada sahne aldığı "Sakıncalı Piyade"nin müzikleri Timur Selçuk'a, dekor ve kostüm tasarımı M. Ziya Ülkenciler'e, hareket düzeni Gizem Erdem'e, film tasarımı Önder Ünsal'a ve ışık tasarımı Yüksel Aymaz'a ait.

"Sağcı ile sağcı solcu ile solcu olanlara" inat yola devam
"Sakıncalı Piyade"nin duyuru metninde, oyun hakkında "Sakıncalı Piyade, 68'in üstünden tanklarla, tüfeklerle, ezan sesleri ve kurt ulumaları ile geçildiği bir dönemin, yani 12 Mart karanlığının tiyatro tarihimizde tek belgesel oyunudur. Hemen her sözcüğü mahkeme tutanaklarına geçmiş oyun, düne dair yaptığı göndermeler anlamında da tartıştırıcı bir içeriğe sahiptir. Türkiye yazın ve gazetecilik yaşamının en güçlü kalemlerinden bir olan Uğur Mumcu'nun usta işi oyunu Sıkıyönetim mahkemeleri, askerlik anıları ile, cezaevleri sürecinin birlikte anlatır. Bu günlerde yaşanılan, Anayasa, Hukuk, Yargı tartışmaların alt metinleri olarak görülebilecek oyun, gerçekçi olduğu kadar komik, komik olduğu kadar da gerçekçi diyebiliriz. Uğur Mumcu'nun katledilişinin on beşinci kara yılında sağcı ile sağcı, solcu ile solcu olan tüm döneklere inat, 'Sakıncalı' yoluna devam ediyor" açıklaması yer alıyor.

Bugünkü (19 Temmuz) gösterimi için
NHKM Adres: Ali Suavi Sokağı (Sanatçılar Sokağı), No: 7, Bahariye - İstanbul
Tel:0216 414 22 39