Sabah- Atv grevi için boykota devam

TGS, Ankara’da yaptığı bir eylemle, halkı Turkuvaz Medya grubuna ait tüm yayınları boykot etmeye ve Atv izlememeye çağırdı.

soL (ANKARA) Sabah-Atv grubunda 13 Şubat'tan bu yana süren grevi için Ankara'da bir eylem yapılarak, Sabah Gazetesinin okunmaması ve Atv kanalının izlenmemesi çağrısı yinelendi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara'da insan hakları anıtı önünde bir eylem düzenleyerek Turkuvaz Medya grubuna ilişkin boykot çağrısını yineledi. Eylemde bir konuşan TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, Çalık Grubunun ve Başbakanın damadının her şeyden önce hukuk tanımaz olduğunu, emekçilerin en temel hakkı olan toplu sözleşme ve grev hakkını kullanmalarının engellendiğini söyledi. Mahkeme kararlarının da tanınmadığını kaydeden İpekçi, "mevcut ILO sözleşmelerinin geçerli olmasını, sözleşmelere uygun davranılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. Grevdeki basın emekçilerinin sadece anayasal haklarını kullanmayı istediğini ama Çalık Grubunun buna tahammül edemediği gibi engellemeye çalıştığını da ifade eden İpekçi, herkesi Sabah Gazetesi okumamaya, Atv izlememeye ve Turkuvaz Medya grubuna ait tüm yayınları boykot etmeye çağırdı.

Yol-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Yıldırım ve ÇGD Başkanı Ahmet Abakay'ın da konuşma yaptığı eylem, grevdeki basın emekçilerinin ve TGS üyelerinin bildiri dağıtımıyla sona erdi. Beş aydır süren grev, 29 yıldan sonra basın sektöründeki ilk grev olma özelliğini taşıyor.