Rıfat Ilgaz Sarıyazma Festivali

Rıfat Ilgaz’ın anısına düzenlenen 13. Sarıyazma Kültür ve Sanat Festivali, yazarın adını taşıyan Kültür ve Sanat Evi’ne yapılan yürüyüşle başladı.

soL (HABER MERKEZİ) Kastamonu'nun Cide ilçesinde, şair ve yazar Rıfat Ilgaz'ın anısına düzenlenen "Rıfat Ilgaz Sarıyazma Kültür ve Sanat Festivali", dün Cide Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Rıfat Ilgaz'ın oğlu, yayıncı Aydın Ilgaz, Cide Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Belediye Başkanı Nejdet Demir, Rıfat Ilgaz'ın ilçeye katkılarını anlatan konuşmalar yaptı. Cide Cumhuriyet İlköğretim Okulu Sarı Yazma Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Zonguldak Kilimli'den gelen halk oyunları ekibi Zonguldak ve Artvin yöresinin oyunlarını sergiledi. Daha sonra Belediye binası önünden Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Evi'ne bir festival yürüyüşü düzenlendi. Burayı gezen ziyaretçiler Rıfat Ilgaz'ın özel eşyaları hakkında bilgi aldı.

İkinci günde panel ve söyleşiler var
Ölümünün ikinci yılından bu yana, doğum yeri Cide'de düzenlenmeye başlanan festivalin bu yılki programında Rıfat Ilgaz'ın aydın kişiliği ve eserleri hakkında çeşitli paneller de düzenlenecek. Festivalde bugün saat 13:15'te Rıfat Ilgaz Kitaplığı'nın açılışı yapılacak. Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Evi'nde kitaplığın açılışından sonra saat 14:00'te düzenlenecek panelde, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay "Cide'nin Kültürel ve Eğitim Yönünden Geleceği" başlığında konuşacak. Saat 15:00'te "Türkçe ve Rıfat Ilgaz" başlıklı söyleşinin konuğu ise Feyza Hepçilingirler. Festivalde Rıfat Ilgaz ile ilgili son etkinlik Öner Yağcı'nın "Aydın Rıfat Ilgaz" ve Abdülkadir Budak'ın "Rıfat Ilgaz'ın Türk şiirindeki Yeri" adlı konuşma olacak.