Oral Çalışlar Kekeç'e küstü

Akit ve Yeni Şafak'ın eski yazarı, şimdilerde Star gazetesinin başyazarlarından sivri dilli Ahmet Kekeç'in dili bu sefer 68 kuşağına uzanınca, Oral Çalışlar kızdı.

soL (HABER MERKEZİ) Gericiliğini "sivri ve mizahi" diliyle örten Kekeç, hedef kitlesine yıllardır "sağcısını ve solcusunu" sığdırmayı başarabilmiş yazarlardan. Oral Çalışlar da birçokları gibi Kekeç'in yazılarını gülümseyerek okuyanlardandı, "Ahmet'in birçok yazısını severek, gülümseyerek okurum. Akıcı bir üslubu, esprili bir kalemi olduğu gibi, sivrilttiği zaman batıcı bir yazış tarzı olduğunu da söyleyebilirim" diyordu Çalışlar. Ta ki kendi kuşağına küfür edilene dek.

Bayram sabahı, Ahmet Kekeç'in aklına, 68 kuşağını iğnelemek geldi ve "Nasıl pis bir oyunun figüranları haline getirildiklerini anlayamadan telef edilmişler, öldürülmüşler, darağaçlarına gönderilmişler. Yazık olmuş..." dedi köşesinde. Bazı 68'li ve 78'lilerin Ergenekon konusundaki tutumunu eleştiren Kekeç, yazısını "Zırt pırt ortaya çıkıp, Kenan Evren'in yargılanmasını isteyen takım hani... Evren yargılansın da 'Bu bir post modern darbedir', 'Sincan'da tankları ben yürüttüm' diyenler yargılanmasın mı?" sorusuyla sürdürdü.

Kekeç', bulduğu her köşede yıllarca yazdı, AKP yanlısı oldu, sola küfür etti, uzatabileceği birçok yer sivri dilini uzattı. Tüm bunları ara ara gülümseyerek okuyan Çalışlar, sıra 68 kuşağına gelince, "bu kadar da değil" deyiverdi.

Kekeç, Ergenekon davasına destek vermeyen solculardan rahatsız olması nedeniyle kaleme aldığı yazısına Çalışlar'dan destek de almıştı halbuki: "Türkiye'de bazı 68'lilerin, bazı 78'lilerin, bazı sendikacıların, bazı solcuların darbecilere destek verdiği doğrudur. Bu köşede ben de onlara yönelik eleştiriler yapıyorum. Solun darbecilikle akrabalığına dikkat çekiyorum. Bütün bunlara bir diyeceğim yok."

"Ben de bir 68'liyim"
Oral Çalışlar, işin ucunun 68 kuşağına dokunduğu noktalarda, Kekeç'in yazısına cevap verme ihtiyacı duyarak "Ben de bir 68'liyim. Yaşamımın 7 yılını hapislerde geçirdim. Ahmet Kekeç'in adını andığı insanlar arkadaşlarım ve bir kısmı benim yanı başımdaki hücrelerde idama götürüldüler. Bir kısmı Kontrgerilla'nın pusularında öldürüldüler" dedi.

Çalışlar Kekeç'e kırgınlığını dile getirdiği yazısında " 'Uzaylı taşlar gibi 6. Filo'yu taşlamışlar' diye alay ediyor Ahmet Kekeç. Onlardan birisi de benim. Ben de, Ahmet'e 1969 yılının 16 Şubat'ında İstanbul'a demirleyen Amerikan 6. Filosu aleyhine yapılan gösterinin, Taksim meydanında namaz kılıp 'Allahu Ekber' nidalarıyla bir İslamcı grubun saldırısına uğradığını ve saldırganların iki göstericiyi bıçaklayarak öldürdüklerini hatırlatmak isterim. Bu saldırının o zaman yayımlanan, Mehmet Şevki Eygi'nin de yöneticileri arasında bulunduğu Babıali'de Sabah ve Bugün isimli İslamcı gazeteler tarafından kışkırtıldığını da hatırlatır, bu gazeteleri bularak okumasını öneririm. O dönemde Vietnam ABD işgaline direniyordu, bugün Irak'ta yaşananlara benzer bir durum söz konusuydu" diyerek, tarih hatırlatması da yaptı.