ODTÜ'lüler "DEVRİM" yazdı

23. ODTÜ Bahar Şenlikleri'ne ODTÜ'lüler stadyumda mumlarla DEVRİM yazarak başladı.

soL (Ankara) Her sene olduğu gibi bu sene de, ODTÜ öğrencileri okullarının devrimci, ilerici geleneklerine sahip çıktığını gösterdi. Bahar şenliklerinin ilk gününde ODTÜ stadyumunda mumlarla DEVRİM yazısı tekrar yazıldı.

Saat 18.00 civarında Fizik Bölümü önünde toplanan devrimci öğrenciler, sloganlar ve alkışlar eşliğinde, stadyuma doğru yürüyüşe başladılar. Stadyuma giriş yaptıktan sonra DEVRİM yazısının harflerini oluşturan öğrenciler mumlarını ateşledi ve alanı boşalttı. Böylece ODTÜ'nün devrimci geleneğinin simgesi stadyumundaki yazı öğrenciler tarafından tekrar yazıldı. Bu esnada stadyumun tepesindeki direklerin arasından, 37 yıl önce bir 6 Mayıs günü idam edilen üç devrimci Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Deniz Gezmiş'in resimlerinin bulunduğu ve "Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek" yazılı bir pankart sarkıtıldı.

Grup Munzur'dan öğrencilere teşekkür
Yazılış esnasında sahne alan Grup Munzur öğrencilere, bu ülkenin sürüklenmek istediği karanlığa karşı mücadelede bir umut ışığı oldukları ve umudu tazeledikleri için teşekkür etti. Eylemden sonra ise Kardeş Türküler sahne aldı.