Nazım Hikmet ile Bertolt Brecht günleri

Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde 3-6 Haziran arasında Nazım Hikmet ile Bertolt Brecht günleri düzenleniyor.

soL (HABER MERKEZİ) Kadıköy'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi (NHKM), her sene Nazım Hikmet'in ölüm yıldönümünde düzenlediği etkinlik dizisinde, bu sene Nazım'la bir başka büyük şairi, Bertolt Brecht'i buluşturuyor.

NHKM, etkinliği şu sözlerle duyuruyor: "2009 yılında, Nâzım'ın yanına davet ettiğimiz ilk isim, 20. yüzyıl sanatını derinden etkilemiş bir başka büyük sanatçı: Bertolt Brecht.

Nâzım Hikmet ve Bertolt Brecht, 20. yüzyılın büyük acılarına ve insanlık adına önemli kazanımlarına tanıklık ettiler.

İkisi de sanatı bir daha geriye döndürülemeyecek ölçüde başkalaştırıp, inançları ve inatlarıyla insanlığa ilham kaynağı oldular.

İkisi de ülkelerinden sürüldü, ikisinden de korkuldu, ikisinin de kitapları yasaklandı ve keskinlikleri törpülenmeye çalışıldı.

Her şeye rağmen hem Nâzım Hikmet hem Bertolt Brecht, tüm dünyada okundu, anlaşıldı ve sevildi. Değişme ve değiştirme tutkusu ile üretmiş ve yaşamış bu iki güzel insanın heyecan verici üretimi ve direncinin, özgür tercihleri ve yaşama bakış açılarından kaynaklandığını varsaymak, günümüz sanatı açısından çok çeşitli olanaklar içeriyor.

"Nâzım Hikmet ile Bertolt Brecht" Günleri, iki sanatçının yakınlıkları ve uzaklıklarını gündeme getirmek, bıraktıkları mirası yeniden gözler önüne sermek ve günümüz sanatına eleştirel bir zeminden bakabilmek derdiyle yola çıkıyor."

Etkinlik programına, NHKM'nin sitesinden ulaşılabilir:
http://www.nazimhikmetkulturmerkezi.org/