Nâzım 107 yaşında yine dostlarının arasında

Nâzım Hikmet doğumunun 107. yılında, okuma tiyatrosu, panel ve film gösterimleriyle anılıyor. Küba devriminin 50. yılına denk gelen bu yılki anma etkinliklerinde “Nâzım’ın Küba Seyahati” belgesel filmi bir kez daha Nâzım dostlarıyla buluşacak.

soL (HABER MERKEZİ) Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin "Nâzım 107. yaşında" başlıklı anma etkinlikleri, 13 Ocak Salı akşamı okuma tiyatrosuyla başlayacak. Nâzım Hikmet'in oyunlarından yapılan uyarlamalarla bu yıl yedincisi düzenlenecek okuma tiyatrosu saat 20.00'de Beyoğlu'ndaki Ses Tiyatrosu'nda gerçekleşiyor. 14 Ocak Çarşamba akşamı saat 19.30'da NHKM'de düzenlenecek panelde, Kemal Özer, Yılmaz Onay, Mesut Odman ve Efe Duyan, "Nâzım Hikmet'in şiirinde Tarih yazımı ve Toplumsal Krizler"i tartışacak.

Nâzım'ın Küba Seyahati
Nâzım Hikmet'in bu yılki doğum günü Küba devriminin 50. yılıyla çakışıyor. NHKM etkinlik programında bu çerçevede özel bir buluşma yer alıyor. NHKM ve ICAIC ortak yapımı olan "Nâzım'ın Küba Seyahati" üç ayrı mekanda özel gösterimlerle Nâzım dostlarıyla buluşacak. İlk gösterim 15 Ocak Perşembe akşamı saat 19.30'da NHKM Ruhi Su Salonu'nda yapılıyor. Aynı gün Osmanlı Bankası Müzesi sinemasında saat 17.30 ve 19.00'da, KKTC'de Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde saat 19.30'da gerçekleşecek.

Nâzım şarkıları filmi 16 Ocak'ta
Nâzım 107 yaşında başlıkı etkinliklerin sonuncusu, 16 Ocak Cuma akşamı yapılıyor. Mehmet Eryılmaz'ın Nâzım Hikmet Şarkıları adlı filmi saat 19.30'da NHKM Ruhi Su Salonu'nda gösterilecek.