Mimarlık Öyküleri Yarışması

Mimarlık Vakfı ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin düzenlediği yarışma, mimarlık alanının işlendiği öyküleri toplumla paylaşmak ve mimarlık bilincine katkıda bulunmak amacını taşıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Mimarlık Vakfı ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, 2008 yılından başlayarak belirli aralıklarla Mimarlık Öyküleri Yarışması düzenleme kararı aldı. İçeriğinde mimarlık alanının da işlendiği tüm konular, yarışmanın kapsamında olacak. Yarışma, mimarlık öykülerini bir araya getirerek toplumla paylaşmak ve bu yolla mimarlık bilincine katkıda bulunmak amacını taşıyor. Yarışmaya katılacak öykülerin son teslim tarihi 29 Ağustos 2008 Cuma, saat 17.00. Seçici kurulun değerlendirme sonuçları, Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri haftasında, 6 Ekim'de açıklanacak ve 8 Ekim Çarşamba günü düzenlenecek törenle kazananlara ödülleri verilecek.

Seçici kurulunda mimar-yazarlar Cengiz Bektaş, Hikmet Temel Akarsu, Ali Cengizkan, Leyla Ruhan Okyay ve Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Enver Ercan'ın bulunduğu yarışmanın kurul raportörlüğünü mimar Gül Yücel üstlendi. Birinci gelecek öyküye 3 bin YTL para ödülünün verileceği yarışmada, ikinci öykü 2 bin ve üçüncü öykü bin YTL ödül alacak. Kurulun yayınlamaya değer gördüğü yapıtlar, Mimarlık Öyküleri kitabında yer alacak. Ayrıca ödül alan ve yayınlanmaya değer bulunan yapıtların sahiplerine teşekkür belgesi verilecek.

2010'un öyküleri İstanbul için
Kurumlar tarafından yapılan ortak açıklamada, mimarlık alanının işlendiği değerli öyküleri bir araya getirerek oluşturulacak öykü birikimlerini paylaşmak, bu yolla mimarlığın daha doğru algılanmasını sağlamak ve toplumun mimarlık bilincine katkıda bulunmak amaçlarını taşıyan yarışmanın, 2010 yılında İstanbul başlığında düzenleneceği belirtildi. Açıklamada, İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi nedeniyle yarışma konusunun da İstanbul olacağı ifade edilerek, ödül alan ve yayınlanmaya değer görülen eserlerden oluşacak yarışma kitabının da Türkçe ve İngilizce olarak basılacağı bildirildi.

Yarışmaya katılım koşulları
Mimarlık Öyküleri Yarışması'na amatör ya da profesyonel, Türkçe yazan tüm öykücüler katılabilecek. Ödüle aday yapıtlarda dil kullanımındaki başarı, yazınsal duyarlılık ve düzey aranacak. Öykülerin daha önce yayımlanmamış olması gerekiyor. Yarışmaya en çok üç öyküyle aday olunabilecek.

Öykülerin teslim adresi:
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi
Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası Barbaros Bulvar 34349 Beşiktaş / İSTANBUL

Bilgi ve iletişim:
e-Posta: [email protected]
Tel: (0212) 227 69 10 (pbx)
Faks: (0212) 236 85 28
www.mimarist.org