Michael Moore’un yeni filmi Venedik’te

ABD’li belgeselci Michael Moore, yeni filmi <em>Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi</em>’nin ilk gösteriminin yapıldığı Venedik Film Festivali’nde basın toplantısı düzenledi.

ABD’li belgesel yönetmeni Michael Moore’un küresel krizi ele aldığı yeni filmi “Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi”nin ilk gösterimi Cumartesi günü Uluslararası Venedik Film Festivali’nde yapıldı.

Altın Arslan için yarışacak ilk belgesel olma özelliğini de taşıyan filmi hakkında dün düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle buluşan Moore, filmini “kâr hırsı yüzünden yaşamları mahvolmuş iyi insanlara adadığını” söyledi. Yaşamları şirketlerin çıkarları doğrultusunda alınan kararlarla mahvolmuş mücadeleci ve emekçi insanlardan kişisel olarak çok etkilendiğini dile getiren yönetmen, insanların “iyi şeyler için” isyan etmeleri konusunda iyimser olduğunu ifade etti.

Obama’dan umutlu!
İyimserliğini Obama’nın ABD Başkanı seçildiği tarihe işaret ederek açıklayan Moore gazetecilere “Çağrısında bulunduğumu düşündüğünüz isyan aslında başladı. 4 Kasım’da başladı” dedi. Sağlık sistemini eleştirdiği Sicko filminin ABD’deki sağlık politikaları üzerine tartışmayı tetiklediğini savunan Moore’un sözleri, Obama’nın sağlık reformu planlarına destek olarak da yorumlandı.

“Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi” krizin nedenlerini, şirketlerin kâr hırslarıyla geçen yıl ABD yönetiminin onayladığı 700 milyar dolarlık kurtarma paketi arasındaki bağlantıyı mercek altında alıyor.
(soL - Dış Haberler)