Maltepe Nazım Kültürevi’ne saldırı

Maltepe Nazım Kültürevi misafirleri ve kafe işletmecisi, Kültürevi’nin hemen yanındaki bir eğlence mekanının işletmecileri tarafından satırlı saldırıya uğradı. Maltepe Nazım Kültürevi ve Beşçeşmeler’deki eğlence mekanı esnafı yarın konuyla ilgili basın açıklamasında bulunacak.

soL (HABER MERKEZİ) Maltepe Nazım Kültürevi'nin hemen yanında bulunan ve Kültürevi misafirleri ile işletmecilerini gerek müzik ses düzeyi gerekse sataşmalarla taciz eden eğlence mekanı sahipleri, kafe işletmecisi Kenan Aktan'a satırlarla saldırdı.

Haftalarca "tacizlere" karşı uyarılan mekan işletmecilerinin, geçtiğimiz Pazar günü de aynı tacize devam etmeleri üzerine Nazım Kültürevi kafe işletmecisi Kenan Aktan, işletmecileri tekrar uyardı. Bunun üzerine mekandaki ses düzeyini yükselterek tacize devam eden işletmecilere Kültürevi misafirlerinin şikayeti üzerine konuşmaya giden Aktan ve misafirler satırlı saldırıya uğradı. Satır darbesiyle alt çenesinden yaralanan Kenan Aktan Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi edilerek rapor aldı ve saldırganlardan şikayetçi oldu.

Polis: Siz de onların mekanını basın
Nazım Kültürevi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada Maltepe Beşçeşmeler'de yaşananların bir çürümenin işareti olduğu vurgulanarak yaklaşık iki yıldır faaliyet sürdüren Maltepe Nazım Kültürevi'nden rahatsız olanlara kadar orayı kendi evi kabul eden ve "çürümede nefes alınacak bir ev" olarak görenlerin sayısının da hızla arttığı ifade edildi.

Kültürevi'ni taciz eden eğlence mekanının "her türlü pis işlerin döndüğü" bir yer olarak tarif edildiği açıklamada, onlarca şikayete rağmen ne Belediye, ne de Emniyet güçleri tarafından herhangi bir önlem alınmadığına dikkat çekildi.

Olay sonrasında Yunusların Kültürevi'ndekilerin şikayetlerine "sizde çok oluyorsunuz ama" dedikleri kaydedilirken, yunuslardan ve asayiş polisinden sonra gelen iki sivil polise şikayette bulunan Nazım severlerinin uyarılarına rağmen "sizde o zaman o mekan basın" cevabının dikkat çekici olduğuna değinildi.

Geçen zamanda esnafla birlikte mekana ve "yaşanan çürümeye" karşı bir imza metni hazırlayan Nazım Kültürevi, Maltepe'deki tüm ilerici sol çevrelere çürümüşlüğe karşı ortak bir tavır almak için çağrı yaptı. Nazım Kültürevi Maltepe'ye yapılan saldırıyı kınamak ve "çürümüşlüğe, uyuşturucuya, yozlaşmaya karşı durmak" için 18 Nisan Cumartesi 16:00'da Beşçemeler Meydanı'nda yapılacak basın açıklamasına tüm Nazım dostlarını davet etti.