Maltepe Nazım Hikmet Gençlik Festivali başladı

Maltepe Nazım Kültürevi’nin düzenlediği Maltepe Nazım Hikmet Gençlik Festivali başladı. 21 Haziran’a kadar sürecek olan festivalin açılışı Festival Yürüyüşü ile gerçekleşti.

soL (İSTANBUL) Maltepe Nazım Kültürevi'nin, Maltepe Belediyesi'nin de katkılarıyla düzenlediği Maltepe Nazım Hikmet Gençlik Festivali dün başladı. Festival açılışı, Maltepe Belediyesi önünden başlatılan ve Beşçeşmeler Meydanında son bulan yürüyüşle gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılan çok sayıda genç, Nâzım portreleri de bulunan, "Nazım Hikmet Memleket, Memleket Nâzım Hikmet", "Ben yanmasam, sen yanmasan, biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa", "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim","Güzel Günler Göreceğiz" yazılı dövizler taşıdılar yol boyunca "Nâzım Hikmet Aramızda" ve "Nâzım Hikmet Ölümsüzdür" sloganları attılar.

Beşçeşmeler Meydanında yapılan açılış konuşmalarının ardından, NENA ve Anadolu Ezgileri gruplarının verdiği konserler ve Efe Duyan ile Onur Behramoğlu'nun katıldığı Nazım Hikmet konulu şiir dinletisiyle festivale devam edildi. Festival alanında kurulan standlarda Maltepe Nazım Kültürevi Atölyeleri ile Nazım Hikmet Akademisi de tanıtılıyor.