Limanlar, Kartal’da uğuldadı...

Tuzla tersanelerindeki iş cinayetlerini ve çalışma koşullarını anlatan “Limanların Uğultusu” belgeseli, TMMOB MMMO Kartal temsilciliğinde gösterildi.

soL (HABER MERKEZİ) Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) sinema atölyesi tarafından hazırlanan, yönetmenliğini Aynur Bakırcı'nın yaptığı tersaneler belgeseli "Limanların Uğultusu", izleyenlerin beğenisini kazandı. Tersane işçilerinin sosyal güvenceden yoksun zor çalışma koşullarını ve iş cinayetlerini konu alan 35 dakikalık belgesel filmdeki sahnelerin, işçiler dışında giriş çıkışların yasak olduğu tersanelerde BEKSAV tarafından çekilmiş olması da ilgi uyandırdı.

Gösterimin ardından gerçekleştirilen söyleşide, çekimleri bir buçuk yıl süren filmin, sosyolojik araştırma dışında, tersane emekçilerine ve hayata bakışlarına da değinme çabasının ürünü olduğu belirtildi.

Film ekibinin tersanelerdeki gözlemlerine de değinilen söyleşide, aşiret ve mafya ilişkilerinin tersanelerdeki yoğunluğuna ve bunun, işçiler arasındaki ilişkileri belirleyen temel etkenlerden olduğuna dikkat çekildi.

BEKSAV'ın "Limanların Uğultusu" belgeselinden sonraki projesinin 2 Temmuz Sivas katliamıyla ilgili olacağı açıklandı.