Kütahyalı'nın Ergenekon hezeyanı

Kütahyalı, Kurtlar Vadisi dizisinin Ergenekon tarafından kullanıldığını iddia etti. Kutahyalı'ya göre dizideki karakterler topluma mesaj vermek için yaratılmış.

soL (HABER MERKEZİ) Kurtlar Vadisi dizisinin, "Ergenekon'un 2006 yılına kadarki en önemli projesi" olduğunu iddia eden Rasim Ozan Kütahyalı, dizideki karakterlerin özellikle yaratıldığını söyledi. Ülke TV'de katıldığı bir programda daha önceki iddialarını yenileyen Taraf yazarı, yeni iddialar ortaya atmayı da ihmal etmedi.

Karakterler özellikle yaratılmış
Kurtlar Vadisi dizisindeki Aslan Bey ile Doğu Bey karakterlerinin asker olduklarını ve yaptıkları her şeyin doğru olduğu mesajı verildiğini söyleyen Kütahyalı, "Millet için ölen ve öldüren herkes masumdur mesajı veriliyor" dedi. Kütahyalı, illegal yapılanma içinde olan Ergenekon'un da bu yolla kendini masumlaştırmaya çalıştığını iddia etti.

Dizideki "Ömer Baba" karaterini de değerlendiren Kütahyalı, "Ömer Baba dizide camiden eve, evden camiye giden kendi halinde dindar muhafazakar bir aile babası. Verilmek istenen mesaj çok iyi işleniyor. Yani onlarında istediği dindar tipi bu şekilde" dedi.

Konu ile ilgili yazdığı ilk yazılarda dizinin yapımcılarının Ergenekon ekibi ile organik bağlantılarının olabileceğini ifade eden Kütahyalı, "Ergenekon terör yapılanmasıyla Kurtlar Vadisi (2003-2006) prodüksiyonunu gerçekleştiren isimler arasında organik bir bağın olup olmadığını önümüzdeki süreçte göreceğiz... Bu bağlamda MİT o dönemde bir rapor da yazdırmıştı... Raporda çeşitli Jandarma istihbarat subay ve astsubaylarıyla bu diziyi hayata geçiren isimler arasında yoğun bir bağ olduğundan bahsediliyordu... Bu resmî rapor da dikkate alınarak bu mesele hukuken de araştırılmalı, soruşturulmalı" demişti.

Takip eden yazılarda biraz daha yumuşayan ve yapımcıların muhafazakar olmasının hiçbir anlamı olmadığını yazan Kütahyalı, "Sınav ve Şaşmaz'ın şu an AKP-yandaşı gözükmesi, AKP hükümetinin kaynaklarından nasiplenmeye kalkması büyük bir tezgâhtır... Başbakan Erdoğan ve tüm AKP'liler bu ülkede bir darbe yapmak isteyen güçlere önce yardakçılık yapıp, şimdi de AKP-yandaşı olarak gözüken Şaşmaz ve Sınav gibilerin bu ikiyüzlülüğünü iyi görmek zorundadır" dedi.

Her yazısında yapımcıların rolünü biraz daha azaltan ve yapımcıları daha az suçlayan Kütahyalı, 11 Şubat tarihli yazısında dizinin Ergnekon'un hizmetinde kullanılmasının nedeninin kanalın sahibi Karamehmet olabileceğini iddia etti. İlk yazılarında dizinin yapımcılarını alenen suçlayan Kütahyalı, son yazılarında yapımcıların da "zenci" olduğunu, ezildiğini yazdı ve onlara ne kadar büyük sempati duyduğunu kanıtlamaya çalıştı.

Osman Sınav'ın "sinema oligarşisi"ni nasıl yendiğini ve "Kurtlar Vadisi dizisini yaratan isimlerle ilgili merkez medyada çıkan 'tarikatçı, dinci, gerici'" söylemlerinden ne kadar rahatsız olduğunu kanıtlamaya çalışan Kütahyalı'nın, bir ay içinde yaşadığı dönüşüm, kendisinin ne kadar omurgalı olduğunu da gösterdi.

Kütahyalı'nın Gülen aşkı
Konu ile ilgili kaleme aldığı ilk yazılarında dizinin yapımcılarını suçlayan ancak son yazılarında onları kayırmaya çalışan Kütahyalı'ya dizinin yapımcıları sert bir dille yanıt verdi. Kendilerinin "zenci" olmadığını söyleyen yapımcılar "Biz ikinci sınıf yurttaş değiliz, biz zenci değiliz. İstersek Genelkurmay Başkanı bile oluruz" dediler. Kütahyalı, yapımcılar cevap vermek için kaleme aldığı yazıda, Gülen'e ne kadar büyük bir sempati duyduğunu da gösterdi. Kütahyalı, "Gülen hareketi mensuplarına sorun... Fethullah Gülen keyfinden mi ABD'de yaşıyormuş? Yoksa birileri bu ülkeyi kendisine dar etti de, o sebeple mi sürgün hayatı yaşamak zorunda kaldı Gülen hoca?" dedi.

Kurtlar Vadisi dizisinin Ergenekon'culuk yaptığını keşfeden Kütahyalı'nın, televizyonlarda mantar gibi çoğalan polis dizilerini farketmemesi dikkat çekti. Kütahyalı, polisin kullandığı şiddeti meşrulaştıran ve toplumsal yaşamda polislerin rolünün artmasını simgeleyen polis dizileri konusunda hiçbir şey yazmazken, birkaç yıl önce yayından kalkan bir dizi için bir aydır yazıyor.