Kültür Üniversitesi'nde alternatif şenlik

İstanbul Kültür Üniversitesi bahar şenliklerinin bir tanıtım organizasyonu şekline bürünmesini protesto eden okulun Fikir ve Kültür Kulübü alternatif şenlik düzenledi.

soL (İstanbul) İstanbul Kültür Üniversitesi'nde bahar şenliklerinin paralı olmasının yanı sıra, öğrencilerin katkısı olmadan hazırlanılarak, öğrenciler için değil okulun tanıtımı için yapılıyor olması "Fikir ve Kültür Kulübü" tarafından 14 Mayıs tarihinde alternatif bir şenlik düzenlenerek protesto edildi.

Alternatif şenliğin sloganı olarak belirlenen "Sıra Yok, Para Yok, Hepimizin Şenliği" kulübün hazırladığı pankarta yazılarak okulun bahçesine asıldı. Daha sonra çeşitli enstrümanlar çalan müzisyenlerin eşliğinde şenlik başladı. Kısa sürede okul öğrencileri tarafından yoğun ilgi gösterilen şenliğe katılım çok yüksek oldu. Okul yönetiminin engelleme girişimlerine rağmen katılımın yüksek olması bu girişimleri boşa çıkardı ve şenlik devam etti.

Şenlik sırasında çeşitli yörelerden şarkılar çalınıp söylenerek eğlenildi. Şenliği izlemeye gelen öğrencilere şenliğin neye karşı olduğu ve amacı anlatıldı ve oldukça destek gördü. Okul şenliğininin bu yıl paralı olması öğrenciler arasında yoğun bir huzursuzluk ve tepkiye sebep oldu.

Fikir ve Kültür Kulubü tarafından etkiliğe dair yapılan değerlendirmede "Böyle bir tepkinin ortaya konulması gelecek senelerde okulun bu kadar rahat hareket edemeyeceğini şimdiden gösterir mahiyetteydi. Önümüzdeki günlerde Fikir ve Kültür Kulübü gelecek sene bahar şenliklerinin nasıl yapılması gerektiğine dair bir dizi etkinlik ve önlemler almaya hazırlanıyor. Belirlenecek talepler okula sunularak bundan sonraki bahar şenliklerin öğrenciler ve kulüplerin ortaklaşa elbirliğiyle yapılması gerektiği dile getirilecek" denildi.