Kübalı sanatçılardan protesto

Kübalı sanatçılar, başlattıkları imza kampanyasıyla, ABD'yi protesto etmeye davet ediyorlar.

soL (HABER MERKEZİ) Ike ve Gustav kasırgalarının ardından yaralarını sarmaya girişen Küba'da, ABD'nin ambargoyu kaldırmamasına karşı tepkiler giderek artıyor. Küba Dışişleri Bakanlığı'nın ABD'ye gönderdiği uyarı notunun ardından, Kübalı sanatçılar da bir imza kampanyası başlatarak, dünyanın tüm sanatçı ve entelektüellerini ABD'yi protesto etmeye ve Küba'ya destek olmaya davet ettiler. ABD, Küba'nın uygulanan ambargonun kaldırılması yönündeki uyarısına karşılık, "insani yardım" önerisinde bulunmuştu.

ABD'den insani ambargo

Yaklaşık 150 Kübalı sanatçının imzasıyla yayınlanan bildiride, Ike ve Gustav kasırgalarının, ülkenin gıda üretimini, topraklarını ve ekonomiyi kötü etkilediği, can kaybı asgari düzeyde olsa da konutların, okul ve kültürel kurumların zarar gördüğü belirtilerek, "bu trajik durum karşısında bile, Amerika Birleşik Devletleri, bu ülkede yaşayan Kübalıların, adadaki ailelerini ziyaret etme ve yardım gönderme taleplerini, sert bir şekilde engellemeyi sürdürüyor" denildi.

"Acımasız ve ahlaksız teklif"

Küba'nın, kasırga sonrası onarım çalışmalarında ihtiyaç duyulan malzemelerin temin edilebilmesi için, en azından böyle bir dönemde, finansal kredi açılmasını istediğini belirten sanatçılar, "bu talebe karşılık Bush yönetimi, ekonomik ve finansal ambargo politikasını öne sürerek, bize komik bir yardım teklifinde bulundu. Bu cevap, içinde bulunduğumuz özel durumda, öncekilerden daha ahlaksız ve daha fazla acımasız oldu" sözleriyle ABD yönetimini eleştirdi.

"Gün Küba ile birlik olma günüdür"

Kübalı sanatçılar, dünyadaki sanatçı ve entelektüellere seslenerek, "sizi ülkemize yardım etmeye, bizimle dayanışma eylemlerini yükseltmeye, ABD'nin ülkemize uyguladığı cezai ablukayı acilen kaldırmasını talep etmeye davet ediyor, bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Kampanyaya katılmak için:

www.concubahoy.cult.cu

[email protected]

[email protected]