Kübalı La Colmenita dergisi çıktı

Küba Çocuk Tiyatrosu &quotLa Colmenita - Küçük Arı Kovanı&quot, İngilizce ve İspanyolca olmak üzere iki dilde yayınlanan bir dergi çıkardı. Her yaş ve meslek grubundan okura hitap eden dergi için Türkiye&#039de de abonelik çalışması yürütülüyor.

soL (HABER MERKEZİ) Nisan ayında T&uumlrkiye turnesi yapan ve şu anda İspanya'da olan, K&uumlbalı &ccedilocukların oluşturduğu tiyatro grubu &quotLa Colmenita &ndash K&uuml&ccedil&uumlk Arı Kovanı&quot, iki dilde yayınlanacak bir dergi &ccedilıkarıyor. &Uuml&ccedil&nbspayda bir yayınlanacak olan dergideki her yazı, İngilizce ve İspanyolca olarak iki dilde sunuluyor.

La Colmenita'nın y&oumlnetmeni Carlos Alberto Cremata'ya g&oumlre, dergi, yalnızca tiyatro ve &ccedilocuk tiyatrosu ile ilgilenenlere değil, anne babalara, hem &ccedilocuk ve &ccedilocuk tiyatrosu dergisi olarak, hem de İngilizce ve/veya İspanyolca &oumlğrenmek isteyen &ccedilocuklara, psikologlara, pedagoglara, &oumlğretmenlere, yaratıcı drama eğitmenlerine, K&uumlba'da &ccedilocukların nasıl bir yaşam s&uumlrd&uumlrd&uumlklerini merak edenlere, &oumlzetle herkese hitap ediyor.

K&uumlbalı &ccedilocuklar d&uumlnyaya sesleniyor

K&uuml&ccedil&uumlk Arı Kovanı'nın cesur oyuncuları, dergilerinin ilk sayısı i&ccedilin olduk&ccedila &ccedileşitli ve renkli &ccedilalışmalar hazırladılar. Bunlardan ilki, La Colmenita'nın y&oumlnetmeni Carlos Alberto Cremata ile yapılan, &quotColmenita'nın Sırları&quot başlıklı s&oumlyleşi. &quotColmenita'nın kendisini en b&uumly&uumlk savunma aracı, &ccedilocukların kendisi. &Ccedilocukları d&uumlş&uumlnmeyi bir an olsun ihmal ettiğimizde, Colmenita'yı da kaybederiz&quot diyor Cremata.

Dergide ayrıca, Colmenita'da bir g&uumln&uuml anlatan &quotColmenita'nın Havana'daki merkezinde bir g&uumln nasıl ge&ccediliyor?&quot, &quotColmenita'ya UNICEF iyi niyet el&ccedilileri unvanı neden ve nasıl verildi, ne anlam ifade ediyor?&quot başlıklı yazılarla,&nbspColmenita'nın 18 yıldan bu yana &ccedilıktığı turneler,&nbspColmenita bale at&oumllyesi, &quotBeatles Yorumuyla K&uumllkedisi&quot oyununun fotoğraflarla &oumlzeti de yer alıyor.

Her yaştan insana hitap eden dergi, anne babaların, b&uumly&uumlkanne ve b&uumly&uumlkbabaların Colmenita'ya nasıl katkıda bulunduğunu araştırmayı da ihmal etmemiş. &quotViva Cuba&quot filminin ve Colmenita'nın iki oyuncusunun duygu ve d&uumlş&uumlncelerini aktaran &quotColmenita'dan mezun olanlar Colmenita hakkında ne diyorlar?&quot&nbspbaşlıklı yazıyla, halen &ccedilalışmalarda yer alan &ccedilocukların Colmenita'ya ilişkin anlattıkları da derginin diğer yazılarını oluşturuyor.


T&uumlrkiye'de abonelik &ccedilalışmaları başladı
Tamamı renkli, 52 sayfa, baştan sonra fotoğraflarla dolu olan derginin tasarımı da g&oumlrenlerin beğenisini kazanıyor. Dergi i&ccedilin T&uumlrkiye'de de bir abonelik &ccedilalışması y&uumlr&uumlt&uumll&uumlyor. Abone olmak isteyenlerin [email protected] ileti adresiyle iletişime ge&ccedilmeleri gerekiyor.

K&uuml&ccedil&uumlk Arı Kovanı'nın yolu T&uumlrkiye'den de ge&ccedilti
Ge&ccedilen yıl, Yazılama Yayınevi, &quotLa Colmenita - K&uuml&ccedil&uumlk Arı Kovanı&quot adlı, topluluğu tanıtan bir kitap &ccedilıkarmış, ardından La Colmenita, Devlet Tiyatroları Genel M&uumld&uumlrl&uumlğ&uuml'n&uumln davetlisi olarak Ankara'da Nisan ayında d&uumlzenlenen 4. Uluslararası K&uuml&ccedil&uumlk Hanımlar K&uuml&ccedil&uumlk Beyler &Ccedilocuk Tiyatrosu Festivali'ne katılmıştı. Topluluk oynadığı &quotAndersen'den Masallar&quot, &quotBeatles Yorumuyla K&uumllkedisi&quot oyunları ve N&acirczım Hikmet'in şiirlerinin İspanyolca &ccedilevirilerinden oluşan m&uumlzikli g&oumlsterileriyle b&uumly&uumlk beğeni toplamıştı. La Colmenita, aynı programı 3 - 4 Mayıs g&uumlnlerinde İstanbul'da Ses Tiyatrosu'nda ve N&acirczım Hikmet K&uumllt&uumlr Merkezi'nde ger&ccedilekleştirmiş, NHKM'de ayrıca 4 Mayıs tarihinde b&uumlt&uumln g&uumln s&uumlren, topluluğun kendi yaptığı sunumlar ve at&oumllyeler d&uumlzenlenmişti.

Nisan - Mayıs aylarındaki T&uumlrkiye ziyareti NHKM ve Jos&eacute Marti K&uumlba Dostluk Derneği sinema birimleri ve K&uumlba dostu sinemacılar tarafından kaydedilen topluluğun, T&uumlrkiye turnesinin belgesel &ccedilekimiyle ilgili &ccedilalışmalar da s&uumlr&uumlyor.

Halen İspanya'da bulunan La Colmenita, Akdeniz &uumllkesindeki dokuzuncu turnesini Ocak ayının ortasında noktalayacak. Sevilla'da ge&ccedilen yıl kurdukları &quotSevilla Colmenitası&quotnın &ccedilalışmalarını y&uumlr&uumlten La Colmenita, bir yandan da İspanya'nın bir&ccedilok kentinde oyunlarını oynuyor. Topluluk 2007 yılının Ekim ayında da UNICEF'in &quotİyi Niyet El&ccedilileri&quot unvanına layık g&oumlr&uumllm&uumlşt&uuml.