Küba televizyonunda Kemal Okuyan röportajı

Küba Sinema Enstitüsü’nün “Akıntıya Karşı” adlı projesi kapsamında soL yazarı Kemal Okuyan’la yapılan röportaj, Küba televizyonlarında gösterildi.

soL (HABER MERKEZİ) Küba Sinematografik Sanat ve Endüstri Enstitüsü'nün (ICAIC) Türkiye Komünist Partisi Siyasi Büro üyesi Kemal Okuyan'la yaptığı röportaj, Küba'da izleyicilerle buluştu.

ICAIC'in "Akıntıya Karşı" adlı projesi kapsamında Okuyan'la gerçekleştirilen röportaj, ICAIC Başkanı Omar Gonzalez'in televizyonda sunduğu "Akıntıya Karşı Video Koleksiyonu" adlı programda yayınlandı.

ICAIC, Akıntıya Karşı projesi kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden önemli siyasi ve kültürel kişilerle röportajlar gerçekleştiriyor. Zengin bir görsel bir arşiv oluşturan bu röportajların ilk kısmı, Küba'da kitap haline getirilerek yazılı olarak da yayınlandı. Söz konusu kitap, yakında Türkçe'de de okurlarla buluşacak.

Ayrıca yönetmenliğini soL yazarı Çağrı Kınıkoğlu ve Kübalı yönetmen Gloria Rolando'nun üstlendiği ve 20. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde ''Seçiciler Kurulu Özel Ödülü'' kazanan "Nazım'ın Küba Seyahati"nin de Küba'da yayınlanması için hazırlıkların sürdüğü kaydedildi.