Kars’ta film gösterimleri sürüyor

Flarmoni ve Sinema Derneği kentteki film gösterimlerine devam ediyor.

soL (KARS) Kars'ta kurulan Flarmoni ve Sinema Derneği tarafından düzenlenen film gösterimleri devam ediyor. Derneğin kurucu Başkanı Kars Ağır Ceza Hakimi Nizamattin Haznedar, film gösterimlerine Karslıların ilgi göstermesini bekliyor.

Kars'ta geçtiğimiz yıl Kars Ağır Ceza Hakimi Haznedar'ın girişimleri sonucunda kurulan dernek ilk gösterimini İtalyan Yönetmen Federico Fellini'nin Amarcord adlı filmi ile yapmıştı. Dernek her hafta Perşembe akşamları 19.00'da Kars Şehir Sineması'nda gösterimlerini sürdürürken, bu haftanın filmi Japon Yönetmen Akira Kurosawa'nın yönetmenliğini yaptığı 1990 yılı yapımı "Düşler" adlı film olacak.

Haznedar, şiddetin, gerilimin ve korku filmlerinin sinemaları kuşattığı günümüzde dernek olarak gösterdikleri filmlerin farklı bir girişim olduğunu kaydederken, sinemaseverlerin derneğin faaliyetlerine ilgi göstermesini beklediğini söylüyor.

Bu hafta gösterilecek Düşler filmi, Kurosawa'nın farklı hikayeler anlattığı, birbirinden bağımsız sekiz kısa filmden oluşuyor. Kars Şehir Sineması'nda gösterilecek film 19.00'da başlayacak filmin bilet ücreti ise 3 TL olacak.