İzmir Balıklıova Festivali

İzmir’in Urla İlçesi’ne bağlı Balıklıova Köyü’nde düzenlenen festivalde, sergi ve gösterilerin yanı sıra köylüler Brecht’in oyununu sahneleyecek. Festival bu akşam 18.00’de başlıyor.

soL (HABER MERKEZİ) İzmir Karaburun yolu üzerinde küçük bir köy Balıklıova. Köy halkı geçen yıl "balık çiftliklerine hayır" eylemi ve çevre hareketi eylemleriyle gündeme gelmişti. Köyün muhtarı Tayyar Yıldırım'ın öncülüğünde pek çok faaliyete imza atılan köyde sorunları olan çocuklar için özel bir rehabilitasyon merkezi de bulunuyor.

Köyün bir süredir düzenli bir şekilde organize ettiği kültür ve sanat festivali de içeriği ile dikkat çekiyor. Balıklıova Amaçlar Derneği ve birçok gönüllü katılımcının birlikte düzenlediği kültür ve sanat festivalinin bu yıl altıncısı yapılacak. 25 Temmuz (bugün) Cuma saat 18.00'de muhtar Tayyar Yıldırım'ın konuşmasıyla başlayacak festival Pazar gününe kadar devam edecek.

25 Temmuz Cuma Programı:
İlk gün etkinliklerinde Umut Kaan Erarslan ve Begüm Şanlı şiirleriyle, Şehbal Altınbay, Aylin Yeşilyurt, Beste Gürbay, Ecem Tosun ve Damla Üleştiren yapacakları gösteriyle yer alacaklar. 18.30'da başlayacak yemek yarışmasının ardından 19.00'da Yaşar Aksoy'un fotoğraf sergisi ile Turgut Pura, Azime Yazıcı, Derya Şahin, Şakir Akseki ve Nadir Kutlu Özen'in resim ve heykel sergisinin açılışları yapılacak. 21.00'de Kudret Güner'in dinletisiyle devam edecek gece, Yenikapı Tiyatrosu'nun "Hayat Güzeldir" oyunu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın konseriyle sona erecek.

26 Temmuz Cumartesi Programı:
10.00 Eski bayramların canlandırılması
17.00 Futbol ve voleybol karşılaşmaları
21.00 Köy halkına dede ve torundan öyküler
Saz : Zekai Karademir, Cihan Karademir
Solist: İbrahim Yılmaz
Darbuka: Mustafa Kutlu
21.45 Tiyatro: "Halkın Ekmeği" - Balıklıova köylülerinin oynayacağı, Bertolt Brecht'in oyununu Atilla Oğultekin yönetiyor

27 Temmuz Pazar Programı:
10.00 Bisiklet yarışması
17.00 Yüzme yarışması
17.30 Futbol ve voleybol karşılaşmaları
17.30 Ankara Sanat Tiyatrosu "Çocuk oyunları film gösterimi"
18.30 Gösteri: Şehbal Altınbay, Aylin Yeşilyurt, Beste Gürbay, Ecem Tosun, Damla Üleştiren
21.45 Tiyatro: Ankara Sanat Tiyatrosu "Elma Kurtları" (interaktif oyun)