Harbiye Açıkhava'da üç büyük müzikal

İstanbul Şehir Tiyatroları'nın geleneksel "Yaz Oyunları Etkinlikleri"nde üç büyük müzikal tiyatroseverlerle buluşuyor.

soL (HABER MERKEZİ) Şehir Tiyatroları'nın "Yaz Oyunları Etkinlikleri"nde Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda sergilenecek ünlü müzikallerden "Lüküs Hayat", bu kez, kısa süre önce yitirdiğimiz Suna Pekuysal anısına oynanacak.

Açıkhava'da ilk olarak 22 Ağustos Cuma günü, işlemediği bir cinayetten ceza alan ve hapisten çıktıktan sonra mahallesinde kahraman olarak karşılanan Ali'nin dramını anlatan, Haldun Taner'in "Keşanlı Ali Destanı" adlı oyunu 24 Ağustos Pazar günü devlet-birey ilişkisinin hicvedildiği, sıradan bir vatandaşın başından geçenleri anlatan, Aziz Nesin'in "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" adlı eseri 26 Ağustos Salı günü de Batılılaşma özentisi içindeki "sosyete"nin içine düştüğü durumun eleştirisinin yapıldığı, Ekrem Reşit Rey'in "Lüküs Hayat" adlı opereti sahnelenecek.

Binlerce kez izlendiler
Müzikal tarihimizin üç büyük oyunu, defalarca sahnelendi ve her seferinde, büyük ilgi gördü. Yalnızca 2007-2008 sezonunda, "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" adlı oyunu 55 seansta 26 bin 849 seyirci, "Keşanlı Ali Destanı"nı 14 seansta 6 bin 574 seyirci, "Lüküs Hayat"ı 75 seansta 31 bin 440 seyirci izledi. Bahsedildikleri döneme ilişkin toplumsal eleştiriler içeren bu üç büyük müzikalin biletleri, Şehir Tiyatroları gişelerinden ve Büyükşehir Belediyesi internet sitesinden edinilebilir.