Gül'ün Milli Takım uğursuzluğu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve beraberindeki heyetin maçtan sonra soyunma odasına girmeleri üzerine UEFA, Futbol Federasyonu'na 35 bin euro ceza verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Futbol Federasyonu Akreditasyon sorumlusu Cem Akdağ, Avrupa Kupası maçlarında akreditasyon kurallarının sıkı bir şekilde uygulandığını belirterek, "Cumhurbaşkanı ve beraberindekiler maç sonrası soyunma odasına indiği için TFF'ye para cezası verildi" dedi.

"Holigan gibi davranma"

Saha içinde görev yapan basın mensuplarının da taraftar gibi sevinmeye hakkı olmadığını sözlerine ekleyen Akdağ, "Kulüp görevlileri de saha içinde görev yapıyorlarsa taraftar gibi sevinemez. Akreditasyonu olan kişiler holiganlık yapamaz" dedi.

Yeni sezonda akredite konusuna büyük önem verileceğini ve para cezalarının arttırılacağını belirten Akdağ "Görevliler, kartları olmadığı için giremeyeceklerini söyleseler de, heyet içeri girmiş. Bu yüzden hemen 35 bin euro para cezası verildi. Bu sizler için en iyi örnek olsa gerek. Kurallar açık ve net" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Takım'ın Euro 2008'in yarı finalinde karşılaştığı Almanya maçını izlemek için İsviçre'nin Basel kentine kadar gitmiş, maç sırasında Milli Takım'ın golleri esnasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ve eşinin sevinci nedeniyle medyada değişik yorumlara neden olan görüntülere imza atmış, maç sonrasında da takımın maçı kaybetmesi nedeniyle yine sevinememişti. Gül'ün Milli Takım uğursuzluğu devam ediyor.