Gerçek Zübük kim?

Aziz Nesin’in ünlü karakteri Zübük, Kayıp Sahne Sanat Grubu’nun yeni oyunuyla canlanıyor. “Zübük-Kağnı Gölgesindeki İt” adlı sokak tiyatrosu 22 Şubat’tan itibaren Bursalı seyircilerle buluşuyor.

soL (HABER MERKEZİ) Kayıp Sahne oyuncuları Aziz Nesin'in aynı adlı romanından uyarladıkları yeni oyunlarıyla bir kez daha seyircisiyle buluşuyor. Daha önce de Nâzım Hikmet'in "Memleketimden İnsan Manzaraları" adlı destanını sokak tiyatrosu şeklinde sahneleyen sanat grubu, şimdi de yoluna büyük mizah ustası Aziz Nesin'in sevilen eseri "Zübük" ile devam ediyor. Oyun ilk olarak 22 Şubat Pazar günü (yarın) Bursa Setbaşı Terapi Cafe'de saat 19.00'da sahnelenecek. Grup 27 Şubat Cuma günü de Olay TV'de "Başka Hayatlar" programına konuk olacak. Program saat 10'da başlıyor.

Tiyatroyla birlikte, topluma malolmuş aydınları da eserleri aracılığıyla daha geniş kesimlere tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçlayan grup, önceki oyununda olduğu gibi yine müzikal bir anlatım tarzını deniyor. Oyunlarının sonunu seyirciyle birlikte oluşturmayı seçerek deneysel bir yöntemle çalışan Kayıp Sahne, "Zübük-Kağnı Gölgesindeki İt" adlı oyunun sonunda seyirciyle diyalog kurarak oyun alanını foruma dönüştürüyor ve günümüzün "zübüklerine" kısa canlandırmalar ve doğaçlamalarla değiniyor. Oyunlarında gündem konularına ilişkin politik içerikli göndermelerde bulunan Kayıp Sahne oyuncuları, AKP'li belediyelerce sık sık engelleniyor. Kayıp Sahne her türlü engele rağmen Bursa'da emek mücadelesinin sahnedeki sesi olmaya devam ediyor.

Oyun programı
22 Şubat Pazar Setbaşı Teras Cafe 19.00
26 Şubat Perşembe Uludağ Üniversitesi 15.00
28 Şubat Cumartesi Bursa Barosu Lokali 15.00
14 Mart Cumartesi Görükle Çağdaş Eğitim Kooperatifi 20.00