Genç edebiyatçılar okurlarıyla buluştu

NHKM'nin düzenlediği "Genç Edebiyatçılar Okurlarıyla Buluşuyor" etkinliğinin dünkü konukları Gülce Başer ve Tezer Cem'di.

soL (HABER MERKEZİ) Edebiyatın genç isimlerinin bir araya gelerek çalışmalarını ve düşüncelerini paylaşmaları amacıyla, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nce (NHKM) düzenlenen "Genç Edebiyatçılar Okurlarıyla Buluşuyor" etkinliğinin altıncısına, şair Gülce Başer ve Tezer Cem konuk oldular.

Açılış konuşmasını yapan şair Efe Duyan, bu etkinlik sayesinde genç edebiyatçıların deneyimlerini paylaşma ve okurlarıyla iletişim kurma olanağı bulduklarını, bu nedenle etkinliğin önemli bir işlevi yerine getirdiğini söyledi.

"Güncelliğin şiirini yazıyorum"
Nihat Behram, Enver Ercan, Mehmet Altun, Derya Önder, Cengiz Kılçer'in de katıldığı etkinlikte, ilk kitabı "Bir Delinin Gülcesi" ile edebiyat dünyasına adım atan genç şair Gülce Başer, "güncelliğin, bugünün şiirini yazdığını" söyledi. Başer, "günde 15 saatimi bilgisayar karşısında geçiriyorum, artık kardeşim gibi oldu. Bu nedenle kapitalizmin insan aklına sokmaya çalıştığı abuk sabuk dayatmalarını daha net görebiliyorum. Reklamlar, markalar, kentli yaşamın gereklilikleri... Bütün bunlara dair güncelliği yansıtan şiirler yazıyorum" diyen Başer, etkinliğin kendisi için bir ilk olduğunu, şair meslektaşları ve okurlarla buluşmanın onu çok heyecanlandırdığını da sözlerine ekledi. "Dil'e Kolay" adlı yeni kitabıyla etkinliğin diğer konuğu olan Tezer Cem ise, her okuyucunun farklı anlamlar çıkarabileceği şiirler yazdığını söyledi.

"İnsanın içini açan bir buluşma"
Etkinliğin sonunda bir konuşma yapan Nihat Behram, türban tartışmalarının gündemde olduğu koşullarda, iki kadın şairin Nâzım'ın adını taşıyan bir mekânda bu etkinliğine katılmasının mutluluk verici olduğunu söyleyerek, "bu durum insanın içini açıyor. Ben yurtdışındaydım, dün gece uçaktan indim ve ilk iş buraya geldim" dedi.

NHKM'nin "Genç Edebiyatçılar Okurlarıyla Buluşuyor" etkinliğine daha önce de Cengiz Kılçer, Onur Caymaz, Cenk Gündoğdu, Şeref Bilsel, Mehmet Altun, Mesut Aşkın, Derya Önder ve Asuman Susam konuk olmuşlardı.