Emek ve Barış Festivali

Festival, "planlı ve toplum ihtiyaçlarını gözeten bir kentleşme anlayışını savunmak ve hayata geçirmek için mücadele"ye çağırıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Ankaralılar, AKP'nin halkı yoksullaştırma ve haklarını gasp etme politikalarının kentlerindeki uygulayıcısı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e dur demek için bir araya gelerek, güçlerini birleştiriyorlar. Emek ve Barış Festivali'nde çeşitli etkinliklerin yanı sıra, enerji ve su gibi ülkenin iki temel sorununa ilişkin paneller, tartışmalar da yapılacak.

Festivalin duyuru metninde, "Ankara'ya ülkenin en pahalı suyunu satan, sağlığa zararlı olduğu kanıtlanmış Kızılırmak suyunu musluklarımızdan akıtan, ekmeğe zammı eli titremeden onaylayan, metro inşaatının yerinde saymasına sebep olan, halkın parasını fıskiyelere, şelalelere harcayıp lale devri yaratan Melih Gökçek'e dur deme zamanı gelmiştir. Ülkeyi karanlığa sürükleyen güçlerin yerellerimizdeki yansıması olan AKP'li belediyelere karşı halkın sorunlarını halkın dayanışmasıyla çözecek bir belediyecilik, planlı ve toplum ihtiyaçlarını gözeten bir kentleşme anlayışını savunmak ve hayata geçirmek için mücadele etmek gerekmektedir" denildi.

22 - 28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Emek ve Barış Festivali programı şöyle:

1. Gün: Eşitlik, Özgürlük, Adalet

Festivalin ilk gün etkinliklerinde, "Kuruluşundan Bugüne Batıkent" sergisi, saat 18.00'deki festival açılışı, festival yürüyüşü ve saygı duruşunun ardından saat 19.00'da Özgür Tiyatro'nun "Şeyh Bedrettin Destanı" gösterisi yer alıyor. Saat 20.30'da Eğitim-Sen Batıkent Kültürevi'nde "Unutturulanlar 2-Yeraltı Maden-İş / Yeni Çeltek" isimli belgesel film gösterilecek.

2. Gün: İnsanca bir yaşam istiyoruz

23 Ağustos Cumartesi günü Ankara Deneme Sahnesi'nin "Yedi Köyün Yargıcı" adlı çocuk oyunu sahnelenecek. "Enerjinin ve Suyun Piyasalaştırılması, Zamlar" başlıklı panele Oğuz Türkyılmaz (Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı), Ramazan Pektaş (Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı), Ahmet Göksoy (İnşaat Mühendisleri Odası-TMMOB Su Politikaları Kongresi Yürütme Kurulu Üyesi) katılıyorlar. Günün diğer etkinliklerinde AFSAD karma fotoğraf sergisi, Ahmet Telli, Osman Namdar, Fatma Üçpınar'ın katılacağı Batıkentli Şairler adlı şiir dinletisi ve "Unutturulanlar 1- Fatsa Gerçeği" adlı belgesel yer alıyor.

3. Gün: Dünyayı verelim çocuklara
Karikatürcüler ve Mizahçılar Derneği'nin düzenlediği "Barışa Çizgiler" sergisi saat 15.00'te Batıkent Metro son durakta olacak. Uçurtma Şenliği ve Karikatür Sergisi'nin ardından Metin Kurt'un katılacağı "Dünden Bugüne Muhalif Spor Anlayışı" adlı söyleşi ve saat 21.00'de "Sinan Kayış Futbol Turnuvası" final maçı var.

4. Gün: Yaşasın halkların kardeşliği
Saat 18.30'da başlayacak ve moderatörlüğünü İsmail Ateş'in (Pir Sultan 2 Temmuz Vakfı) yapacağı "Ortadoğu ve Türkiye'de Barış" başlıklı panele Kerem Kabadayı (Mor ve Ötesi Grubu), İmam Canpolat (Barış Meclisi) ve Mehmet Bozkurt (Barış Derneği) katılıyorlar.

5. Gün: 12 Eylül karanlıktır
26 Ağustos gününün etkinlikleri arasında, "26 Yıl Sonra Mamak Zindanından Sahibini Arayan Mektuplar" adlı sergi, EMEP, ÖDP, SHP, Halkevleri ve TKP'nin katılacağı "Darbe, Emperyalizm, Sol: Türkiye Nereye Gidiyor?" adlı panel ve saat 18.30'da Baran Center'da düzenlenecek "Limanların Uğultusu - Tuzla Belgeseli" gösterimi yer alıyor.

6. Gün: Semtimizin sakini değil sahibi olalım
"Yerel Seçimler ve Yenimahalle'de AKP karşıtı seçenek" adlı forum saat 18.30'da Pir Sultan Abdal Derneği Yenimahalle Şubesi'nde yapılacak. Tiyatro Öteyüz'ün "Bohçacı" adlı sokak tiyatrosu gösterisi ve "Devrimci Gençlik Köprüsü" adlı belgeselin gösterimi günün diğer etkinlikleri. Belgeselin ardından yönetmeni Bahriye Kabadayı ile söyleşi saat 20.30'da yapılacak.

7. Gün: Halk şenliği
Festival, saat 18.00'de Vedat Dalokay Parkı'nda Ali Asker, Tolga Sağ, Vira Cemal, Kemalı Amedı, Cevahir Canpolat, PSAKD Yenimahalle Şubesi Semah Ekibi ve Metal İşçileri Korosu'nun katılacağı ücretsiz halk şenliği ile sona erecek.