Dizilerin Emniyet’e faydaları

Kayseri İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir dizilerin öğrenciler üzerinde olumsuz etkilerine dikkat çekerken Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nün dizileri kullanarak suçluları yakalamak konusunda nasıl bir “teknik” geliştirdiği konusunda bilgi verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Kayseri İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir dün bir lisede öğrencilere konuşurken polisin Kayseri'de çalışma yaparken kullandığı yöntemlere ilişkin "önemli" açıklamalarda bulundu. Konuşmasında dizilerin gençler üzerinde büyük etkisi olduğu tespitini yapan Özdemir diğer yandan, kentte suçluları dizi izlerken yakaladıklarını açıkladı.

Özdemir, "sokaktaki serkeş, bimekan takımları olarak bilinen insanların da" bazı dizilerin başladığı saatte bir köşeye çekilip, bu dizileri izlediğini belirlediklerini anlattı ve aradıkları birçok suçluyu bu dizilerin oynandığı saatlerde dizi izlerken yakaladıklarını söyledi.

"Öğrencilere gerçek hayatta muhbirlik yaptırıyoruz"
Diğer yandan Kayseri İl Emniyet Müdürü okullarda suç oranını nasıl azalttıkları yönünde de bilgi verdi. Buna göre Emniyet Müdürlüğü bu konuda halk arasında "muhbircilik" denilen mekanizmayı hayata geçiriyor. Özdemir okullarda "suçun önlenmesi" konusunda gençlerin "emniyetin ayaklı istihbarat birimi" olduğunu ve yapılan her türlü ihbarın, uyarının çok önemsendiğini anlattı.

Özdemir Kurtlar Vadisi gibi dizilerin öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerini nasıl engellediklerini de " O dizideki kötü rolü kendisine örnek seçtiyse, hayat tarzı olarak belirlediyse hiçbir yerde ve ortamda destek görmediğini, 'aferin, sana reis diyeyim, para vereyim' gibi bir ortam olmadı. Bunu biz engelledik. Ancak rüyalarında o dizilerdeki kahraman olursun gerçek hayatta olamazsın gerçek hayat budur. Karşına okul idarecileri dikilir aile birliği polis adliye dikilir bunu sana yaptırmaz dedik. Yaptırmadık ta. Böyle olunca dizilerin öğrenciler üzerindeki etkisi azaldı. Öğrenci öğretmen arasındaki diyalog arttı" sözleriyle anlattı.