Değişim Atölyesi Oyuncuları’ndan “Çöplük”

Turgay Nar’ın aynı adlı eserinden uyarlanan “Çöplük” oyunu, “cehaletin derin karanlık kuyusundan çıkıp akla ve bilime tutunmanın” sorgulamasını yapıyor. Oyun 5-6-11 ve 13 Temmuz’da Ankara Ekin Sanat Merkezi’nde izlenebilir.

soL (HABER MERKEZİ) Oyunun yazarı Turgay Nar eseri "İnsan bir yandan 'üretim nesnesi'ne dönüştürülürken, öte yandan da bir 'tüketim artığı' olarak kendi tinselliğinde bir çöplüğe dönüşüyor... İnsan kendisinin çöplüğüdür... Kendi 'temizliği' adına bir 'çöplük' oluştururken, aynı zamanda o çöplüğün de nesnesi olmaktan kurtulamıyor... Hatta bundan 'huzur' bile duyabiliyor..." cümleleriyle tanımlıyor.

DAO, oyunu neden oynadıklarını şu cümlelerle özetliyor: "Bütün dünya büyük bir hızla çöplüğe dönüşürken, bizler onun bir parçası olmaktan kurtarabilecek miyiz kendimizi? Acaba kendi aklımızla yarattığımız, sahip ve egemen olduğumuzu düşündüğümüz "şeyler" in bir parçası mıyız? Ne zaman cehaletin derin ve karanlık kuyusundan çıkıp, akla ve bilime tutunacağız? Kendi pisliğimizde boğulmadan önce... Ne zaman?"

Oyun 1995 yılında Negatif Dergisi okur anketi sonucunda "Yılın En Başarılı Oyunu" seçilmişti.

Oyun Tarihleri

05 Temmuz 2008 Saat: 20.30
06 Temmuz 2008 Saat: 18.30

Adres: Ekin Sanat Merkezi Menekşe-1 Sk. 8/A Kızılay / Ankara Tel: 0312 419 56 56