CHP TGS'ye karşı

CHP’ye ait Halk TV’de Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi çalışanların işten çıkarılmalarından sonra, CHP’nin TGS’ye karşı saldırganlığı artıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Geçtiğimiz gün CHP'nin verdiği bir "gece yarısı önergesi" ile Basın İlan Kurumu'nda TGS'nin temsiliyetini zayıflatan bir düzenleme Meclis'ten geçti.

TGS'nin yürüttüğü toplu sözleşme süreci sırasında Haziran ayında sendika üyesi 5 muhabirin işin son verilmişti. TGS Ankara Şubesi'nden geçen hafta yapılan açıklamada, gelişmeler üzerine televizyon bünyesinde sigortasız çalışan 15 kişinin de patronun talimatıyla iş yerinden uzaklaştırıldığı duyurulmuştu.

Bu süreçte, geçmişte TGS'de işyeri temsilciği yapmış olan CHP Genel Başkanı Yardımcısı Yılmaz Ateş'in de sendikalı muhabirlere "sendikadan istifa edip çalışmaya devam etmelerini" telkin ettiği öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta TGS Ankara Şubesi CHP Genel Merkezi önünde bir basın açıklaması yaptı. Yurtsever Cephe İşçi Birliği de katıldığı açıklamada Halk TV patronun tutumu ile Sabah-ATV patronun tutumu arasında bir fark olmadığı, eğer bu tutum sürerse CHP binasının önüne çadır kurulacağı söylenmişti.

Dün TGS Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada, CHP'nin bir "gece yarısı önergesi" ile gazetecilerin temsilcisi olarak Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'nda sendikanın üye sayısının 3'ten 2'ye düşürüldüğü söylendi.

Yapılan düzenlemeyle TGS'nin Kurum'un yönetimindeki üye ağırlığı azaltılarak bunun yerine Anadolu gazete sahiplerine ilave 1 üye hakkı verildiği belirtildi. Açıklamada, "gazeteci sendikasının temsil sayısının indirilmesi, Genel Kurul'da temsil hakkı olan gazete sahipleri sayısının artmasına, dolayısıyla işçi-işveren dengesinin bozulmasına yol açacaktır" denildi.

CHP Trabzon Milletvekili M. Akif Hamzaçebi ve diğer CHP'li milletvelillerinin verdiği önerge TBMM Genel Kurulu'nda kabul ederek kanunaşırken, TGS Ankara Şubesi Cumhurbaşkanı Gül'den kanunu veto etmesini talep etti.