‘Bir ömürlük misafir’ NHKM’de

Erkan Oğur ve Erkin Çavuş 5 Mayıs Salı akşamı NHKM’de konser verecek.

soL (HABER MERKEZİ) Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Ruhi Su Konser Salonu, yarın akşam Erkan Oğur ve Erkin Çavuş'un "Bir Ömürlük Misafir" adlı dinletisine evsahipliği yapacak. Konser saat 20.30'da başlayacak.

1976'da yaptığı ve dünyaya ve insanlığa hediye ettiği perdesiz gitarıyla yani kendi deyimiyle "sonsuz perdeli gitar"ıyla dinleyici karşısına çıkacak olan Erkan Oğur'a klasik gitarda Erkin Çavuş eşlik edecek.

"Benim okulum, Elazığ'da geçirdiğim çocukluğum, orada yaşadıklarım, ailem, akrabalarım, bir iki arkadaşım, öğretmenlerim, köy düğünleridir. Oraların havasıdır... Suyudur... Elazığ ve yöresinin folklorunu hissediyor olabilmek, hayatın bana en büyük hediyelerinden biridir. Babam, annem, ağabeyim ve ben nesli tükenen bir bütünüz, geldik, gideriz..." diyen Oğur, gitar ile düşünmeye alıştığını söylüyor. Düşüncelerindeki Türk müziği sesleri ihtiyacının, gitardaki perde sistemini kaldırmasına ve sınırlı bir aralık içerisinde sonsuz ses imkânı sağlayan perdesiz gitarı yapmasına neden olduğunu belirten Oğur, 1976'da yaptığı "sonsuz perdeli gitar"ın bütün yaylı sazlar ailesi ve insan sesi gibi çok yüksek anlatım gücü olan, yeni bir müzik aleti olarak dünyaya ve insanlığa hediye olduğunu söylüyor.

Konser hakkında bilgi için:
Nâzım Hikmet Kültür Merkezi
0216 414 22 39