'Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü' Ağrı'da

soL (HABER MERKEZİ) Devlet Tiyatroları, "Her Ay Her İlde Tiyatro" programı dahilinde, Dario Fo'nun "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" adlı oyununu Ağrı'da sahneledi.


İtalyan oyun yazarı Dario Fo'nun ünlü oyunu "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü", Devlet Tiyatroları'nın Anadolu turnesi kapsamında Ağrı'da izleyiciyle buluştu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkılarıyla sahnelenen oyun, gerek "resmî erkan", gerek vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Tiyatro sanatçısı Füsun Demirel'in çevirisinin esas alındığı, rejisini Murat Karasu'nun yaptığı oyunda, Atilla Şendil, Kubilay Karslıoğlu, Dündar Müftüoğlu, Hidayet Erdinç, İşdar Gökseven ve Güneş Hayat rol aldılar.

Emniyet müdürlüğünde şüpheli ölüm

Nobel ödüllü yazarın bu komedisi, konusunu gerçek bir olaydan alıyor. 1969 yılında Milano'da Duomo Meydanı'nda patlayan bir bomba, 16 kişinin ölümüne yol açmıştı. İtalyan polisince suçlanarak tutuklanan anarşistlerden Giuseppe Pinelli'nin cesedi, gözaltında tutulduğu emniyet müdürlüğünün penceresinin altında bulundu. Yapılan resmî açıklama, "kaza sonucu ölüm"dü. Bu açıklama, kendisini "resmî olmayan solcu" olarak tanımlayan Fo'nun, bir "deli"yi de sorgulanmak üzere aynı binaya getirttiği bir ironik anlatımla oyuna dönüşünce, sahnede olaylar 'derin devlet'in sorgulanmasına kadar varacaktı...