Biletle değil, kitapla oyun

Anadolu Üniversitesi'ne bağlı Tiyatro Anadolu, gelecek sezon "Deli Dumrul" oyununu kitap karşılığında oynayacak ve toplanan kitapları köy okullarına bağışlayacak.

soL (HABER MERKEZİ) Eskişehir'in köylerine düzenledikleri turnede halktan çok olumlu tepkiler alan Anadolu Üniversitesi (AÜ) Tiyatro Anadolu oyuncuları, ilde kütüphaneleri bulunmayan ya da kitap eksiği olan köy okullarının ihtiyaçlarını karşılamak için, kitap karşılığı oyun sahneleyecek.

Tiyatro Anadolu, üniversitenin 50. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, Eskişehir'in çevre köy ve ilçelerine düzenlenen turne boyunca Tozman, Kayı, Ayvalı, İsmetpaşa, Cevizli ve Doğançayır köyleri ile Çifteler ve İnönü ilçeleri olmak üzere toplam sekiz yerleşim alanında "Deli Dumrul" adlı oyunu sergiledi.

AÜ Tiyatro Anadolu'nun oyuncularından ve Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Gökhan Soylu, turne sırasında, yokluk çeken, okulu olup da kütüphanesi ve kitabı olmayan köyler gördüklerini söyleyerek, gelecek sezon oyunu sergileyecekleri yerlerde, bilet yerine kitap alarak oynayacaklarını, toplanacak kitapları da ihtiyacı olan köylere ulaştıracaklarını açıkladı.

Çoğu akademisyen oyuncu kadrosu
Tiyatro Anadolu, 1999'dan bu yana, profesyonel anlamda kendi kadrosu, mekanları ve zengin repertuarıyla seyircisiyle düzenli olarak buluşan bir üniversite tiyatrosu. Her sezon birkaç oyunu dönüşümlü olarak sahneleyen Tiyatro Anadolu, her yıl repertuarına en az üç yeni oyun katıyor. Projeler, dört kadın, altı erkekten oluşan on kişilik çekirdek oyuncu kadrosunun yanı sıra, misafir yönetmen, tasarımcı ve sözleşmeli oyuncular katılımıyla gerçekleştiriliyor. Oyuncuların çoğu bir yandan da akademik çalışmalarını sürdürüyor. Sezonda ortalama 30 bin kişiye ulaşan tiyatronun seyirci kitlesini de ağırlıklı olarak öğrenciler oluşturuyor.